Kurzemes derbijs aizvadīts arī Virslīgas klubu dublieru komandu čempionātā, un arī tajā graujošu uzvaru izcīnīja ventspilniekim, tikmēr Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisijas sēdē krietns skaits soda kvīšu izrakstīts FK Ventspils galvenajai komandai.

Dublieru mačā jau desmitajā minūtē rezultātu atklāja Abdulahi Alfa, kurš kādu laiku nav devies laukumā galvenās komandas sastāvā, tāpēc spēles praksi iegūst dublieru rindās. Otro reizi Liepāja/MOGO 2 tika pārspēta puslaika pēdējā minūtē, kad precīzi sita Kirils Frolovs, bet pēc pārtraukuma ventspilnieki izcēlās četras reizes. Pa vieniem vārtiem guva Kaspars Kokins (ceturtie vārti sezonā), Niks Dusalijevs, Ņikita Jansons un Raiens Tālbergs, bet pa vidu tiem bija arī viens precīzs liepājnieku sitiens – Ventspilij 2 uzvara ar 6:1.

Tas gan ne tuvu nebija sezonas lielākais rezultāts dublieru turnīrā, jo Spartaks 2 sešos mačos ielaidis 56 vārtus, piemēram, pret Metta/LU kapitulējot 19 reizes (!!), bet pret Riga FC – 11. Tieši pret Spartaku 2 ventspilniekiem būs jāaizvada nākamā spēle (17. jūnijā Kauguros), bet pēc sešām kārtām ar piecām uzvarām un vienu neizšķirtu Ventspils 2 dublieru turnīra tabulā ieņem pirmo vietu. Ventspilnieki guvuši 18 vārtus, bet paši ielaiduši trīs.

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisijas sēdē aizsargam Ņikitam Koļesovam, kuram mačā ar Liepāju/Mogo tika parādīta sarkanā kartīte, nāksies izlaist divas spēles (ar Spartaku mājās, ar Riga FC viesos) un arī samaksāt 70 eiro soda naudu, bet viens mačs sakrāto četru brīdinājumu dēļ būs jāizlaiž Ritvaram Ruginam. Jāpiebilst, ka Koļesovs par brīdinājumu skaita pārsniegšanu šosezon jau izlaidis vienu maču. Trīs brīdinājumus līdz šim jau nopelnījis Rašids Obuobi, bet pa diviem – Vitālijs Rečickis, Adeleke Akinjemi, Abduls Mamā un Amansiu Fortešs, kurš gan kādu laiku traumas dēļ vēl spēlēs nepiedalīsies.

Spēlē Liepājā ventspilnieki nopelnīja vienu sarkano un trīs dzeltenās kartītes, par ko komandai piešķirta 140 eiro soda nauda. Vienu spēli tehniskajā zonā nedrīkstēs atrasties arī Ventspils administrators Nikolajs Djakins, kurš mačā ar Liepāju/MOGO esot rupji apvainojis tiesnesi. Viņam tāpat jāšķiras no 150 eiro.

Nākamo spēli Virslīgā ventspilnieki aizvadīs vien 18. jūnijā, kad savā laukumā uzņems pašreizējo čempionu Spartaku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: