Latvijas Universitātes Lielajā aulā notika koru konkursa pusfināli, kur piedalījās arī Anitras Niedres un Rudītes Tālbergas vadītais sieviešu koris “Venda”, kurš iekļuva koru konkursa “Dziesmu kari” finālā, sieviešu koru konkurencē ar 46.44 punktiem ierindojoties otrajā vietā.

Kopumā par iespēju startēt koru konkursa “Dziesmu kari” finālā sacentās 57 kori. Saskaņā ar žūrijas lēmumu dalībai “Dziesmu karos” tika izvirzīti 34 kori – 20 jauktie kori, 6 vīru kori un 8 sieviešu kori. Pusfinālistus vērtēja diriģenti Māris Sirmais, Sigvards Kļava, Andris Veismanis, Jānis Erenštreits un komponists Rihards Dubra.

Koru konkursa “Dziesmu kari” fināls notiks 30. jūnijā Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Finālā korus vērtēs starptautiska žūrija – diriģenti Mārtiņš Ozoliņš un Sigvards Kļava, komponisti Selga Mence un Uģis Prauliņš, kā arī komponists un diriģents Vaclovs Augstins (Lietuva) un diriģents Kari Turunens (Igaunija).

Ventspili finālā pārstāvēs divi kori – Ventspils Kultūras centra sieviešu koris “Venda” un jauktais koris “Ventspils” Aigara Meri vadībā, kurš jaukto koru grupā ierindojās astotajā vietā ar 46.06 punktiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: