Nedēļas otrajā pusē gaidāma temperatūras pazemināšanās. Veidosies lieli temperatūras kontrasti, svētdien vietām atkal iespējams lietus un atkala, liecina sinoptiķu prognozes.

Ceturtdien daudzviet Latvijā snigs un temperatūra pazemināsies līdz +1..-2 grādiem. Piektdien vietām snigs, gaisa temperatūra kļūs vēl par pāris grādiem zemāka.

Sestdien valsts rietumu un dienvidu daļā iespējams sniegs. Gaidāms sals. Dienas laikā Kurzemes piekrastē temperatūra varētu būt ap -3 grādiem.

Naktī uz svētdienu Vidzemē un Latgalē iespējams -20 grādu sals, dienas laikā Latvijas austrumos temperatūra saglabāsies zem -10 grādiem. Vienlaicīgi no dienvidrietumiem tuvosies siltas gaisa masas, valsts dienvidrietumu daļā iespējams lietus.

Tā kā Latvija atradīsies uz robežas starp aukstām un siltām gaisa masām un dažu simtu kilometru attālumā gaisa temperatūras starpība var sasniegt 30 grādu, arī Latvijā gaidāmi lieli temperatūras kontrasti, svētdien un pirmdien nokrišņi vietām var kļūt spēcīgi, tostarp iespējama atkala.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: