Šodien kārtējo LBL čempionāta maču aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas pirmo reizi šajā sezonā uzņems bijušā ventspilnieka Agra Galvanovska trenētās Liepājas lauvas.

BK Ventspils un Liepājas lauvu basketbolisti šajā sezonā tikušies jau divas reizes un abās uzvaru svinēja mūsējie, taču abi panākumi nenāca vienādi viegli. BBL mačā Liepājā oktobra beigās Aļģirda Braža komanda lauvas sagrāva 97:63, bet LBL čempionāta spēle novembrī (arī viesos) izvērsās krietni intriģējošāk un uzvara tika izcīnīta tikai ar viena metiena tiesas pārsvaru – 89:86.

Kopš šiem mačiem abu komandu sastāvā notikušas ievērojamas pārmaiņas. Ventspili pametuši Vladimirs Štimacs un Česters Meisons, bet Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers izīrēti, turklāt tieši liepājniekiem. Pirmo reizi pret Galvanovski un viņa lauvām spēlēs Sandis Buškevics, bet liepājnieki tieši Ventspilī pirmo reizi darbībā redzēs savu jauno saspēles vadītāju Pīrsu Koldvelu. Savukārt centru Našids Bērds Liepājas komandas sastāvā vairs neredzēsim – ar šo amerikāni mūsu kaimiņi sadarbību jau pārtraukuši.

LBL čempionāta tabulā komandas atrodas līdzās. BKVentspils basketbolisti 12 spēlēs izcīnījuši 11 panākumus un ir čempionāta līderi, bet Liepājas lauvām 13 mačos desmit panākumi un otrā vieta tabulā. Pēdējā LBL mačā liepājniekiem viesos spraigā mačā ar 81:91 piekāpās VEF Juniors spēlētājiem, bet pirms tam Galvanovska padotajiem LBL bija izdevies izcīnīt septiņas uzvaras pēc kārtas. Savukārt ventspilnieki šo gadu iesākuši kā pa viļņiem, jo uzvaras mijas ar zaudējumiem.

Protams, nedrīkst nepiebilst, ka šodienas mačam ir arī Kurzemes derbija statuss un tas tiešām nav tikai nosaukums, jo diez vai Latvijas basketbolā ir daudz tādu komandu, kuras vieno tik sena sāncensība. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: