Svētdien Livonijas ordeņa pilī notik sslāvu garīgās mūzīkas koncerts Ziemassvētku zvani.

Jau desmito gadu Ventspilī notiek pareizticīgo Ziemassvētkiem veltīti garīgās mūzikas koncerti, kuru pirmsākumi un iedvesma meklējama 1999. gadā Daugavpilī, kur norisinājās koru garīgās mūzikas festivāls. Jau pēc diviem gadiem, 2001.gada 14.janvārī Ventspils Kultūras centrā, ar Rīgas pareizticīgo vīru kora Nabat, Daugavpils vecticībnieku jauniešu kora Voskresenje un Ventspils skolotāju kora Slavjaņe dalību notika I Slāvu garīgās mūzikas svētki- Ziemassvētki zvani.


Paliekot uzticīgi tradīcijai koris Slavjaņe (diriģente Ilga Buntika) arī šajā, jubilejas gadā, pulcina draudzīgos korus un kolektīvus kopīgajam notikumam- „vienoties kopīgā lūgšanā, kas izpaužas koru garīgajā mūzikā” (Ilga Buntika).

Koncertā skanēs fragmenti no P.Česņakova liturģijas, M.Berezovska skaņdarbi, kā arī pazīstamas Rietumeiropas un latviešu komponistu garīgās kompozīcijas. Koncertprogrammu papildinās horeogrāfijas ansambļa Konfetti iestudētās dejas ar D.Šostakoviča mūziku.

Koncertā piedalās: sieviešu koris Slavjaņe, sieviešu koris Lība (dir.I.Buntika), jauktais koris Kaiva(dir.G.Rūse), horeogrāfijas ansamblis Konfetti (vad. Ļ.Basmanova).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: