Vides izglītības fonda (VIF) sertifikācijas programmas "Zilais karogs" sertifikāts piešķirts visām 20 pieteiktajām peldvietām un trim jahtu ostām, informēja VIF pārstāvji.

Sertifikāts šogad piešķirts Engures novada kempinga peldvietai "Abragciems", Daugavpils pilsētas peldvietai "Stropu Vilnis" un Stropu ezera peldvietai, Jēkabpils pilsētas Radžu ūdenskrātuvei, Jūrmalas pilsētas Jaunķemeru, Bulduru, Dubultu, Dzintaru, Kauguru, Majoru un Mellužu peldvietām, Kuldīgas pilsētas Mārtiņsalas peldvietai, Liepājas pilsētas Dienvidrietumu un Beberliņu peldvietai un "Peldvietai pie Stadiona", Limbažu pilsētas Lielezera peldvietai, Rīgas pilsētas Vakarbuļļu un Vecāķu peldvietām, Saulkrastu peldvietai "Centrs", kā arī Ventspils pilsētas pludmalei.

Savukārt jahtu ostu kategorijā sertifikāts piešķirts "Jūrmalas ostai", "Liepāja Marina" un "Pāvilosta Marina".

VIF pārstāvji norādīja, ka arī šogad, tāpat kā agrākos gados, sertifikāta saņēmēji īstenos izglītojošas un radošas aktivitātes vietējo izglītības iestāžu audzēkņiem, izmantojot dažādas radošas metodes. Ventspilī skolēni piedalīsies vizuālās mākslas konkursā un pilsētas vides olimpiādē.

VIF pārstāvji arī skaidroja, ka gandrīz visi sertifikāta saņēmēji savās šī gada aktivitātēs iekļāvuši arī apkārtējās vides sakopšanas darbus.

Izskatot iepriekšējo gadu rezultātus un vērtējot nākamās sezonas pieteikumus, nacionālā žūrija apstiprināja arī virkni rekomendāciju, kas jāievieš, lai arī turpmāk pretendenti atbilstu "Zilā Karoga" standartiem, jo kritēriji katru gadu kļūst aizvien stingrāki. Šobrīd, lai iegūtu sertifikātu, peldvietām ir jāatbilst 33 kritērijiem, savukārt jahtu ostām - 36 kritērijiem.

Latvijā "Zilā karoga" kandidātus vērtē nacionālā žūrija, kuras sastāvā ir pārstāvji dažādām ar ilgtspējīgu saimniekošanu un vides aizsardzību saistītām institūcijām un organizācijām. Nacionālo žūriju vada Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, pagājušajā sezonā 45 valstīs plīvoja 4423 "Zilie karogi", no tiem Latvijā - 21.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: