Maija sākumā Latvijā ir liela iespēja sagaidīt vasarīgi siltu un pat karstu laiku, liecina jaunākās prognozes. Visticamāk, jau aprīļa beigās Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss no dienvidiem, maija sākumā gaisa temperatūra var pakāpties virs +25 grādiem.

Iespējams, tuvumā saglabāsies auksts gaiss, tas pat var atgriezties Latvijā, un uz siltā un aukstā gaisa saskares robežas var veidoties pērkona lietusgāzes, kā arī ilgstošs lietus.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi sestdien, 28. aprīlī, vietām valstī, bet vakarā daudzviet īslaicīgi līs, lokāli iespējamas pērkona lietusgāzes, gaisa temperatūra var pakāpties līdz +17 grādiem. 1. Maija svētkos patlaban prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz aptuveni +20 grādiem, 4. maijā - līdz +27 grādiem.

Tāpat pastāv iespēja, ka jau nākamās nedēļas sākumā gaiss sasils līdz +25 vai +27 grādiem. Prognozes 4. maijam rāda gan saulaina un karsta, gan lietaina un drēgna laika varbūtību.

Latvijā ik gadu pavasarī jārēķinās ar krasi svārstīgiem laikapstākļiem. Piemēram, pērn naktī uz 1. maiju bija sals līdz -6 grādiem, 5. un 6. maijā gaisa temperatūra pakāpās nedaudz virs +20 grādiem, bet laikā ap 10. maiju atkal tika pārspēti aukstuma rekordi un daudzviet sniga.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: