No 23. aprīļa līdz 29. aprīlim Latvijā norisinās Bibliotēku nedēļa, kuras laikā aicina iedzīvotājus apmeklēt bibliotēkas, iepazīt un novērtēt to darbu un piedāvātos pakalpojumus. Šogad Bibliotēku nedēļas tēma ir “Mainās bibliotēka, mainās sabiedrība”.

Līdzās dažādām aktivitātēm Ventspils bibliotēka sveiks savus lasītājus- čaklākos apmeklētājus un grāmatu lasītājus 2017. gadā, pateiksies sadarbības partneriem par palīdzību un atbalstu ieceru un kopīgu ideju īstenošanā, mudinājumu neapstāties pie sasniegtā.

Šajā nedēļā, apmeklējot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansēto projektu “Lasīšanas laboratorija” un pasākumus “Rakstītājs-Lasītājs”, mūsu apmeklētāji varēs tikties ar rakstniekiem Pēteri Bankovski un Arno Jundzi. Savukārt Eiropas Komisijas atbalstītā projekta “EDIC Ventspils” ietvaros norisināsies pasākumi “2018.gads - Eiropas kultūras mantojuma gads”, kuros uzzināsiet gan par nozīmīgāko Ventspils kultūras mantojumu, gan ES Kultūras mantojuma digitālo platformu Europeana. Tos, kuri vēlas iesaistīties Vikipēdijas papildināšanā, aicināti apmeklēt praktisku nodarbību tās satura veidošanā.

Liela daļa pasākumu adresēti bibliotēkas jaunajiem lasītājiem. Pārventas un Gāliņciema bibliotēkās notiks pasākumi grāmatu iepazīšanai pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem, bet kopā ar Rakstniecības un mūzikas muzeja speciālistiem, bērni Pārventas bibliotēkā “Drāmas darbnīcā” iejutīsies Kārļa Skalbes un Viļa Plūdoņa darbu tēlos. Bērnu bibliotēka notiks fotoakcija “BookFace: Tava grāmata - tava seja”- fotospēlē, kurā, novietojot grāmatas vāciņu sejas priekšā, fotogrāfijā tiek atklāts vai papildināts attēls uz grāmatas vāka.

Pārventas bibliotēka pirmsskolas vecuma bērnus kopā ar vecākiem aicina apmeklēt Mūzikas skolas stīgu orķestra un PII “Varavīksne” audzēkņu veidotu muzikālu uzvedumu “Nāc un spēlē orķestrī”.

Gāliņciema bibliotēka savās telpās uzņems Sociālā aprūpes nama “Selga” iemītniekus, pie kuriem visa gada garumā ar grāmatām reizi mēnesī ierodas bibliotekāres, kā arī paciemosies pie mazajiem Cerību grupiņas audzēkņiem PII “Eglīte”.

Pārventas stāstnieki, UNESCO LNK tīkla “Stāstu bibliotēkas” dalībnieki šoreiz Pārventas bibliotēkā uzņems viesus no Piltenes.

Bibliotēku nedēļas laikā norisināsies radošas darbnīcas bērniem, tostarp arī jaunums - 3D pildspalvu darbnīca, bet Galvenajā bibliotēkā varēs izspēlēt bibliotēkas izveidotās spēles – lielformāta spēli “Eiropas ričuračs” un galda spēli “Ventiņu domino”.

Ventspils bibliotēkas lasītājiem un visiem iedzīvotājiem piedāvājam apmeklēt dziesminieka Kārļa Kazāka muzikālo programmu “Starp lappusēm...”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: