Šonedēļ norisinājās konkursa Latvijas skaistākais daiļdārzs un lauku sēta 2017 apbalvošanas pasākums. Tajā sveica arī Sprudzānu ģimeni no Ventspils.

Konkursu, kurā ik gadu profesionāla žūrija vērtē Latvijas skaistākos daiļdārzus un lauku sētas, organizē Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrība. Konkursā var piedalīties Latvijas iedzīvotāji, kas izveidojuši skaistus dārzus, vasarnīcas un lauku sētas. Iekoptos dārzus varēja pieteikt kā paši īpašnieki, tā arī pašvaldības konkursu rīkotāji. Pilsētas galvenā dārzniece Zane Makrecka un ainavu arhitekte Lilita Zeltiņa republikas mēroga konkursam pieteica divus ventspilnieku dārzus, kuri šā gada vasarā ieguva godalgotas vietas Ventspilī rīkotajā konkursā Pilsētas rota 2017. Šajā otrdienā Latvijas Dabas muzejā norisinājās republikas mēroga konkursa apbalvošanas pasākums, kurā godinājuma rakstu par iegūto 3. vietu nominācijā Skaistākais Latvijas daiļdārzs 2017. gadā un konkursa organizatoru sarūpētas dāvanas saņēma Sprudzānu ģimene.

Dārzs Amulas ielā 6, Ventspilī, pašvaldības rīkotajā konkursā Pilsētas rota 2017 šogad ieguva augstāko novērtējumu. Par to, ka viņas dārzs pieteikts arī republikas mēroga konkursā, Daiva Sprudzāne neko nezināja. Pilsētas konkursa organizatores Daivai vasarā lūdza uzņemt viesus, kas vēlas apskatīt viņas dārzu. Viņa domājusi, ka ierodas ekskursanti, un tikai dažas dienas pirms konkursa apbalvošanas sapratusi, ka ciemiņi vasarā bija žūrijas komisijas pārstāvji. Tāpēc nupat iegūtā balva Daivai ir liels pārsteigums un prieks.

Vairāk lasiet šīs dienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    asd. 07.12.2017, 12:17:03

    Profesionāla žūrija piešķīra balvu profesionālai projektu vadītājai, sertificētai ainavu tehniķei – darbu vadītājai no SIA "Galantus".

  • 0
    Opaps 07.12.2017, 14:38:02

    No ielas puses apskatīju, nekas sevišķs. Skaisti jau ir,mājīgs. Kad būs laika apstākļi labāki ,jāapbraukā ar velo un jāsalīdzina ar citiem.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: