Ventspils Mūzikas vidusskola, stiprinot sadarbību ar Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas mācību spēkiem un studentiem, rīko docentes Kristīnes Gailītes meistarklasi un studentu koncertu – skanēs opermūzikas klasikas skaistākās melodijas.

4. decembrī notiks meistarklase par tēmu “Audzēkņu vokālā reģistra skanējuma izlīdzināšana”, to vadīs JVLMA docente un LNO soliste Kristīne Gailīte.

Plkst.19 izskanēs Kristīnes Gailītes vokālās klases studentu koncerts. Ventspils Mūzikas vidusskolas telpās, Lielajā ielā 7., uzstāsies Marianne Nobre Cordeiro da Silva, Celina Hubmann un Kate Briāna Piebalga. Koncertmeistare – lektore Ruta Kaprāne.

Klausītājiem būs iespēja baudīt Ludviga van Bēthovena, Volfganga Amadeja Mocarta, Karla Marijas Vēbera, Žila Masnē un Džakomo Pučīni operu lappuses, kā arī Gabriela Forē dziesmas.

Ventspils Mūzikas vidusskola arī turpmāk plāno ieviest projektu sēriju ar vienotu mērķi – stiprināt saikni ar mūzikas profesionāļiem un Latvijas Mūzikas akadēmijas mācību spēkiem un studentiem, rīkojot meistarklases un koncertus Ventspilī.

Kristīne Gailīte absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmijas Vokālās nodaļas Lilijas Zilveres klasi (1998) un maģistrantūras Anitas Garančas klasi (2003). Vokālo meistarību papildinājusi Alessandro Paljaci meistarklasēs Kristiansannā, Norvēģijā un Oliveras Miljakovičas meistarklasēs Vīnē, Austrijā.

Kopš 1998. gada ir Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste, kopš 2003. gada – arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālās nodaļas pedagoģe, kopš 2013. gada – docente .

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: