Dabas aizsardzības pārvalde uzsākusi dabas aizsardzības plānu izstrādi 15 īpaši aizsargājamajām dabas teritorijām Latvijā.

Tostarp arī dabas parkam Abavas senleja, kasVentspils pusē iestiepjas Zlēku, Ugāles un Usmas pag.), dabas liegumam Druviņu tīrelis (teritorija atrodas Ventspils novada Usmas pag.), dabas liegumam Pluču tīrelis (Ventspils novada Usmas un Ugāles pag.) un dabas liegumam Nagļu un Ansiņu purvs (Ventspils novada Zlēku pag.).

 

Katrā no šīm teritorijām organizēta informatīvā sanāksme, kurā iedzīvotāji iepazīstināti ar dabas aizsardzības plāna izstrādes mērķiem, izstrādes procesu un aktivitātēm. Pasākuma nolūks ir apzināt valsts institūciju, pašvaldības un zemes lietotāju iespējamās kopīgās intereses aizsargājamās dabas teritorijas apsaimniekošanā un plāna izstrādes uzraudzības grupas izveidošana. Dabas aizsardzības plānus izstrādā noteiktam laika posmam (parasti 7-15 gadi), un šī dokumenta uzdevums ir saskaņot dabas aizsardzības, dabas resursu izmantošanas, reģiona attīstības un citas intereses, tā, lai tiktu saglabātas teritorijas dabas vērtības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: