SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” valde nolēmusi pārsūdzēt 2015.gada 20.marta Ventspils tiesas spriedumu par kaitējuma kompensāciju 100 000 EUR apmērā civillietā par 2007. gadā veikto ārstēšanas gadījumu, kas beidzās ar divgadīgas meitenītes nāvi, jo esošais spriedums liedz slimnīcai regresa prasībā vērsties pret krimināllietā atzīto vainīgo – dr. Dz.Marnauzu, kurš šobrīd strādā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” paļaujas uz tiesu varu un atzīst, ka notikušais ir ārkārtas gadījums. Nekas nav samērojams ar bērniņa zaudējumu ģimenei, un slimnīca pauž visdziļāko līdzjūtību atvasi zaudējušajiem vecākiem.

 

Ja 2015. gada 20.marta tiesas spriedums ļautu vērsties regresa prasībā pret dr. Dz. Marnauzu, tad slimnīcas valde šo spriedumu nepārsūdzētu.

 

Augstāk minētais gadījums ir noticis pirms Medicīnas riska fonda izveides, tādējādi tiesāšanās process ir ilgstošāks. Riska fonds Latvijā darbojas kopš 2013.gada oktobra, un tā mērķis ir sniegt iespēju pacientam aizstāvēt savas tiesības un saņemt atlīdzību ārpus tiesas procesa kārtībā, kas ir ievērojami pieejamāks un ātrāks.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: