2015. gads ir Raiņa un Aspazijas gads. Viņu daiļradei īpaša uzmanība pievērsta arī skolēnu skatuves runas konkursā. Viens no konkursa mērķiem, gatavojoties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, bija izkopt skolēnos nacionālo identitāti, veicināt viņu emocionālo un radošo pašizpausmi, izmantojot vārda mākslas spēku.

10. aprīlī Talsos notika Kurzemes reģiona skatuves runas konkurss. Tajā piedalījās 21 dalībnieks no Talsu pilsētas un novada, Kandavas novada, Tukuma un Ventspils. Mūsu pilsētu pārstāvēja divi Gunitas-Smiltiņas Apines audzēkņi - Ventspils Centra sākumskolas 4. klases skolniece Emīlija Jermola, iegūstot 1. pakāpes laureāta diplomu un 1. ģimnāzijas 12. klases audzēknis Oskars Roga, saņemot 3. pakāpes laureāta diplomu, kā arī Ventspils Jaunrades nama teātra studijas „Savējie” (skolotāja Ineta Kalniņa) audzēkne Lāsma Puriņa, iegūstot 1. pakāpes laureāta diplomu.

Runātājus klausījās un vērtēja republikas žūrija: Dace Jurka (režisore, Valsts Izglītības un satura centra Interešu izglītības un tālākizglītības departamenta Interešu izglītības un audzināšanas darba nodaļas vecākā referente), Dace Liepeniece (Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” teātra studijas Haritas režisore) un Gundars Āboliņš (aktieris).

Noslēguma sarīkojums, veltīts Aspazijas un Raiņa 150gades atcerei, notiks Rīgā. Šī pasākuma dalībnieki būs zināmi tikai aprīļa beigās, kad būs beigušās skates visos Latvijas novados.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: