Lai nodrošinātu kvalitatīvu un nepārtrauktu elektroenerģijas apgādi klientiem, pasargājot elektrolīnijas, kas iet caur mežainiem apvidiem, no dabas stihijām, kad uz elektrolīnijām krīt lauzti koki un iedzīvotāji paliek bez elektrības, elektropārvades trases tiks attīrītas no apaugumiem un atsevišķiem bīstamiem kokiem.

Veicot 0,4 – 20 kV gaisvadu elektrolīniju trašu tīrīšanu no apauguma – kokiem un krūmiem, darbi tiks veikti Krēķciemā līdz Dampeļu atsegumam, Rūpniecības ielā un no Bāliņa grāvja līdz Tērauda ielai (līdz sliedēm).

 

Pamatojoties uz Aizsargjoslas likumu, Enerģētikas likumu un MK noteikumiem Nr. 982 „Enerģētikas infrastruktūras objektu aizsargjoslu noteikšanas metodika”, elektrolīnijas trases platumā tiks izzāģēti visi koki un krūmi. Elektrisko tīklu gaisvadu līniju aizsargjoslās ārpus elektrolīniju trasēm papildus tiks apzāģēti augošu koku zari vai vainagi, lai nepieļautu šo koku vai zaru uzkrišanu uz elektrolīnijām. Saskaņā ar attiecīgā objekta aizsargjoslas noteikšanas metodiku tiks nocirsti tikai tie koki, kuri var apdraudēt objektu.

 

Darbus Ventspils pilsētas teritorijā veiks SIA „Telms”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: