“Gada balvas medicīnā” svinīgās apbalvošanas ceremonijā titulu „Gada rehabilitācijas speciālists” saņēma Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas fizioterapeite Arnita Birziņa, bet speciālbalva tika slimnīcas Talsu filiāles virsārstei Brigitai Aišpurei.

Titula „Gada rehabilitācijas speciālists” saņēmēju, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas fizioterapeiti Arnitu Birziņu var uzskatīt par Ventspils fizioterapijas pionieri un sava darba patrioti. „Pacienti viņu raksturo kā speciālisti ar dvēseli, kura spēj aizraut, motivēt, un, kura nežēlo savu laiku, lai pacients atkal tiktu uz pekām,” bija teikts nominācijas pieteikuma sižetā par Arnitu Birziņu. Pati Arnita atzīst, ka lielākais gandarījums pēc ilgstoša darba ar sākotnēji bezcerīgu pacientu ir redzēt viņu pilsētā pastaigājamies.

 

Tikmēr Talsu slimnīcas virsārste Brigita Aišpure pasākumā saņēma Zāļu valsts aģentūras speciālbalvu par „Visaugstākajiem profesionālās ētikas standartiem atbilstošu rīcību un nozīmīgu ieguldījumu zāļu blakusparādību ziņošanā”. Brigitu Aišpuri pasākumā sveica arī Talsu novada domes priekšsēdētājs, ārsts Aivars Lācarus. „Viņa ir īpašs cilvēks, visa viņas dzīve ir medicīna - tā ir viņas mīlestība, paļāvība, uzticība un arī spēja ietekmēt medicīnu,” sacīja Aivars Lācarus.

 

Jau otro gadu pēc kārtas titulam „Gada slimnīca” starp trijām pretendentēm bija izvirzīta arī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, kas rūpējas par piecu novadu iedzīvotāju veselību. Nominācijas pieteikumā slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova sacīja: „Mūsu slimnīcas prieoritāte ir pacientu intereses, kā viņš jūtas pie mums. Slimnīca piesaista labākos speciālistus, papildina jaunāko medicīnisko tehnoloģiju klāstu, pilnveido nodaļu darbu un veic to renovāciju. Lai nodrošinātu kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus pēc iespējas tuvāk pacientu dzīvesvietai, šogad plānots pabeigt arī Talsu slimnīcas celtniecību.”

 

Balvu pasniegšana norisinājās jau ceturto reizi ar mērķi godināt un pateikties mediķiem par apzinīgu un pašaizliedzīgu darbu veselības aprūpes nozarē. Apbalvojumi piešķirti nominācijās “Gada ārsts”, “Gada ārsta palīgs”, “Gada māsa”, “Gada vecmāte”, “Gada farmaceits” un “Gada rehabilitācijas speciālists”, kā arī nominācijā „Gada slimnīca”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: