Par ilgi gaidīto ziemu priecājas ne tikai mazie ziemas prieku baudītāji, bet arī zemledus makšķerēšnas entuziasti. P/i „Komunālā pārvalde” aicina bļitkotājus, esot uz ledus, ievērot drošības pasākumus, kā arī piekodina neatstāt aiz sevis atkritumus.

Termometra stabiņam slīdot zemāk, zemledus makšķernieki sāk rosīties, meklēt āliņģu urbjus, ziemas makšķeres un labākās ēsmas, lai, aizsalstot ūdenstilpēm, būtu gatavi savam iemīļotajam hobijam. Ventspilī zemledus makšķernieki ir iecienījuši Ventas upes posmu no dzelzceļa tilta līdz pilsētas robežai.

 

P/i „Komunālā pārvalde” aicina makšķerniekus būt piesardzīgiem un uz ledus ievērot drošības pasākumus. Ieteicams uz ledus nedoties vienam, kā arī nodrošināties ar siltu apģērbu, uzlādētu telefonu un termosu ar siltu dzērienu. Noteikti ir jāpārliecinās, vai ūdenstilpe ir pietiekoši aizsalusi, ieteicams izvairīties no zemledus makšķerēšanas vietām, kur ietek strauti un upes, kur iztek gruntsūdeņi, meldrāju un ūdensaugu vietās, un vietās, kur ledu klāj sniega kārta.

 

Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, kad ziemā aizsalusī Ventas upe regulāri tika piesārņota, p/i „Komunālā pārvalde” makšķernieku ērtībām upes krastā, kur pulcējās visvairāk makšķernieku, novietojusi lielu atkritumu konteineru. Atstājot atkritumus uz ledus, atkušņa laikā tie nonāk Ventas upē un jūrā, piesārņojot vidi. Makšķernieki tiek aicināti neatstāt atkritumus, kur pagadās, bet izmest tos tiem paredzētajā vietā.

 

Piesārņojuma likvidēšanā pašlaik ir iesaistīti 3 cilvēki, kuri ik dienu veic Ventas upes apsekošanu un atkritumu novākšanu no ledus. Kārtību uz ledus uzrauga arī pašvaldības policija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: