Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Reizē ar ledu parādījušies bļitkotāji

Venta Ventspilī pārklājusies ar 10 centimetru biezu ledus segu. «Beidzot var kāpt uz ledus bez bažām,» saka makšķernieki, sagaidījuši zemledus makšķerēšanas sezonu.

Seksa skandālā krimināllietu nerosinās

Seksa skandālā iesaistītais Ventspils veikaliņš šajās dienās ir slēgts. Tikmēr policija nolēmusi, ka krimināllietu nerosinās.

2.lpp. Viedoklis: «Vērtību hierarhija», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Megija Zakalovska

«Ir interesanti pavērot un salīdzināt, cik atšķirīgas ir cilvēku prasības attiecībā uz dzīves apstākļiem. Vieni priecājas par to, kas viņiem ir, citi – sūkstās par to, kā nav. Protams, ir tādas pamatvajadzības kā gaiss, ūdens, miegs, ēdiens, siltums, veselība, dzīves telpa, kas ierindojas Maslova piramīdas hierarhijas pirmajā līmenī. Tomēr viss ir relatīvs.»

3.lpp.

Atkritumi bez saimnieka

Vārves ciemā, īpašumā pie pašas pieturas, paveras neglīta aina – no ceļa labi redzama pamatīga atkritumu kaudze. Ventas Balss skaidro, kas nekārtības apņemsies novērst.

4.lpp. Ventiņi pasaulē. Latviešiem – pozitīvāku skatu uz dzīvi

Medicīna un sociālā apdrošināšana, ceļi un to drošība – tās ir lietas, kuras Latvijā būtu uzlabojamas. Tā uzskata bijusī ventspilniece Dana Zemture, kas nu jau septiņus gadus mācās un strādā Īrijā un pagaidām atgriezties nevēlas.

5. - 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Ceļasoma.Var iztikt bez ērtībām un justies labi

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas anesteziologs reanimatologs Olafs Ķeņģis skrien maratonus, nodarbojas ar triatlonu un nu pirmo reizi izmēģinājis spēkus arī trekingā. Šoreiz Himalaju kalnos, Nepālā. Ja būs iespējas, visticamāk, braukšot atkal.

8.lpp. Sports. Rubenis ir gatavs labot rekordus

Šīs nedēļas nogalē Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē norisināsies 45. Eiropas čempionāts kamaniņu sportā. Godalgu sadalē tajā centīsies iespraukties arī Mārtiņš Rubenis, kas sacensībās abos braucienos nospraudis mērķi labot trases rekordu.

Goša, Kurčenko un Trams – labākie 2013. gadā

Noteikti sporta skolas Spars pagājušā gada labākie vingrotāji. Nominācijā Labākā vingrotāja pieaugušo konkurencē uzvaras lauri tikuši Sabīnei Gošai, juniorēm labākā bijusi Aleksandra Kurčenko, bet junioriem triumfējis Rihards Trams.

Bergmaņi sāk sezonu ar trešo vietu

Ar rallijsprintu Rally Alūksne atklāta Latvijas un Baltijas ralliju ziemas sezona. Veiksmīgi to izdevies sākt ventspilnieku Edija un Kārļa Bergmaņu ekipāžai, kas izcīnījusi augsto trešo vietu Latvijas rallijsprinta pirmā posma absolūtajā kopvērtējumā.

9.lpp. Politika.Straujumas valdība gatava startam

Pirmo reizi Latvijas pastāvēšanas vēsturē pie valdības stūres ir sieviete, bet viņas komandā iekļautas vēl četras daiļā dzimuma pārstāves. Saeimas deputāti izteikuši uzticību jaunajam kabinetam, bet deklarācijā izvirzīti uzdevumi tam. Vai tie priekšvēlēšanu laikā tiks pildīti vai arī partiju intereses vīsies tikai ap gaidāmajām vēlēšanām – to varēsim vērtēt pavisam drīz. Taču politikas bukmeikeri prognozē, ka deviņi mēneši paies bez lieliem kašķiem un satricinājumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: