Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspilnieki nebaidās mīt gredzenus

Pēdējos gados Ventspilī arvien vairāk iedzīvotāju nolemj spert nozīmīgo soli un iestūrēt laulības ostā.

Rubenim un izlasei Eiropas sudrabs

Teicamus panākumus Siguldā notikušajā Eiropas čempionātā kamaniņu sportā, kas reizē bija arī Pasaules kausa devītais un noslēdzošais posms, guvis Mārtiņš Rubenis. Kopā ar Latvijas izlasi viņš izcīnījis otro vietu komandu stafetē, bet individuālajās sacīkstēs ieguvis augsto ceturto.

2.lpp. Viedoklis: «Nopietns signāls», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Aizvadītajās brīvdienās Ventspils veikalā Maxima atskanēja trauksmes signāls, kas aicināja veikalā esošos atstāt telpas. Svētdien cilvēkus evakuēja arī no lielveikala Maxima Imantā, kas ir tuvākais mikrorajons Zolitūdei, kur 21. novembrī notika lielākā traģēdija atjaunotās Latvijas vēsturē. Evakuācija lielveikalos, īpaši Maximās, jau kļuvusi par ikdienišķu parādību. Traģēdija acīmredzot likusi ievērot drošības instrukcijas, arī pircējus piespiedusi apzināties, ka ar savu veselību vai pat dzīvību jokot nevar.»

3.lpp.

Maximā atskan trauksmes signāls

Ventspils veikalā Maxima Aleksandra ielā nostrādājusi ugunsdrošības signalizācija, evakuēti veikala darbinieki un pircēji.

Izvērtē paveikto pieejamības uzlabošanai

Noslēgumam tuvojas Latvijas un Lietuvas kopprojekts, kura laikā arī Ventspilī uzlabota vides pieejamība invalīdiem.

Meklē savas mājas!

Palikt bez savām mājām ziemas salā pie siltuma pieradušam mājdzīvniekam nozīmē drošu bojāeju. Labi, ka cilvēki nav vienaldzīgi un rūpējas, lai noklīdušais nonāktu dzīvnieku patversmē.

 

4.lpp.

Svētki skatītājiem un dziesminiekiem

Jau divpadsmito reizi Ventspils pulcēja autordziesmu mīļotājus no vairākām valstīm uz tradicionālo starptautisko festivālu Tatjanas diena. Divas dienas pagājušās nedēļas beigās skanēja autordziemas uz pilsētas skatuvēm krievu, latviešu, ukraiņu un baltkrievu valodā.

Ventspils Siltums informē

 

5.lpp. Intervija. Māris Bože: Tā zvaigznēm labpatīkas...

Ir pieņemts uzskatīt, ka līdz 40 gadu vecumam vīrietim ir jāuzceļ māja, jārada dēls un jāiestāda koks. Ventspils pilsētasdomes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas vadītājs MĀRIS BOŽE savu minimumu ir izpildījis. Pārkāpjot 40 gadu slieksnim, kas notika pagājušā gada 1. oktobrī, Māris apzinās, ko dzīvē ir sasniedzis, un zina, ko vēl gribētu sasniegt, tādēļ jūtas laimīgs.

6.lpp.

Silarāja pēdējā sekundē izrauj uzvaru

Fantastisku un emocionālu uzvaru apvienotā Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola čempionāta Top 6 turnīra kārtas mačā guvušas Cēsu basketbolistes. Pateicoties ventspilnieces Kristīnes Silarājas precīzajam divpunktu metienam spēles pēdējā sekundē, viņas ar 63:61 pieveica savas principiālākās pretinieces – komandas TTT/Rīga spēlētājas.

Ventu dala bļitkotāji un roņi

Airēšanas bāzē Dampeļi sezonu turpina vietējie ziemas peldētāji – Ventspils jūras lauvas. Pagājušajā svētdienā pie ventspilniekiem uz ziemas peldētāju salidojumu bija ieradušies šī ekstrēmā sporta veida piekritēji no tuvākām un tālākām Latvijas pilsētām.

7.lpp.

Uzvar Dons, panākumi arī Pētersonam

Ventspilī notikušajā Muzikālajā bankā uzvaras laurus plūca mūziķis Dons, savukārt augsto ceturto vietu un ventspilnieku simpātiju balvu izpelnījās Roberts Pētersons.

1940. gads. Sirpis un āmurs virs Ventspils

(5. turpinājums. Sākums 8. janvāra Ventas Balsī)

Nevienā vēstures grāmatā neatradīsim tos faktus, kuri nodrukāti

avīzē, neuzzināsim, kas noticis ļaužu virtuvēs, malkas šķūnīšos

un zirgu staļļos...

1940. gads. Sirpis un āmurs virs Ventspils

(5. turpinājums. Sākums 8. janvāra Ventas Balsī)

Nevienā vēstures grāmatā neatradīsim tos faktus, kuri nodrukāti avīzē, neuzzināsim, kas noticis ļaužu virtuvēs, malkas šķūnīšos un zirgu staļļos...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: