Piektdien plkst. 9 pie Ventspils Kapteiņu dienesta (K.Valdemāra iela 14) Ventā tika palaisti taimiņu mazuļi, kas pēc trim gadiem tiks gaidīti atgriežamies Kurzemes lielākajā upē.

Apskatiet foto!

 

Lašu atlaišanā piedalījās Zivju audzētavas "Pelči" vadītājs Valdis Plaudis, Popova individuālā uzņēmuma „Taifūns & Co” pārstāvji, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” pārstāvji, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un izpilddirektors Aldis Ābele un citi interesenti

 

No 2011. gada rudenī Ventā noķertajiem pieaugušiem taimiņiem tika iegūti ikri, kas Kuldīgā, zivju audzētavā „Pelči”, tika audzēti, līdz sasniedza atbilstošu vecumu un svaru, lai tos būtu droši palaist jūrā.

 

Kā pastāstīja zivju audzētavas "Pelči" vadītājs Valdis Plaudis, taimiņu mazuļi, kas tiks atlaisti Ventā, šobrīd ir 1 līdz 1,5 gadus veci, tie ir fizioloģiski un morfoloģiski piemērojušies migrācijai uz jūru un dzīvei sāļā ūdenī.

 

Neatkarīgi no tā, kur mazuļi tiek izlaisti, tie dodas uz jūru. Lai izvairītos no taimiņu mazuļu dabiskajiem ienaidniekiem, piemēram, līdakām, kas var gadīties ceļā, svarīgi tos izlaist pēc iespējas tuvāk jūrai, tāpēc tieši Ventspils ir īpaši labi piemērota vieta. Ja iepriekš pārsvarā taimiņi un laši upē tika palaisti Kuldīgā, tad nākotnē plānots zivju audzētavas „Pelči” izaudzētos zivju mazuļus Ventā atlaist tikai Ventspilī.

 

Pēc pāris gadiem, ko taimiņi būs pavadījuši jūrā, jau pieauguši taimiņi atgriezīsies Ventā, lai rūpētos par sugas populāciju. Taimiņiem raksturīgs, ka tie vienmēr atgriežas upē, kur tie auguši.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: