Latvijas futbola virslīgā vismaz līdz trešdienas vakaram par līderiem kļuvuši FK "Ventspils" futbolisti, kas 7.kārtas pirmajā mačā viesos sagādāja pirmo zaudējumu Rīgas "Daugavai". Vienīgos vārtus pirmā puslaika beigās guva nigēriešu pussargs Ahmeds Abdulataofiks.

Maču aktīvāk sāka ventspilnieki, jau otrajā minūtē tiekot pie pirmā stūra sitiena, kas gan beidzās bez bīstama sitiena. Gluži tāpat, kā rīdzinieku stūris dažas minūtes vēlāk. Arī puslaika pirmā puse piederēja ventspilniekiem, kuri prata panervozēt sāncenšus gan no standarsituācijām, gan pēc labām saspēlēm. Tiesa "Daugavas" vārtsargam Artūram Vaičulim, lai glābtu situāciju, nevajadzēja darīt neko vairāk, kā labi nospēlēt izgājienos, kas viņas arī padevās labi.

Rīdzinieki centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, laiku pa laikam tiekot pie standartsituācijām, turklāt pēc vienas no tām arī esot tuvu vārtu guvumam - pēc vairākiem rikošetiem bumba lēnām ripoja vārtu stūrī, bet Vitālijs Meļņičenko paguva to notvert. Arī FK "Ventspils" labākais vārtu gūšanas moments radās pēc standartsituācijas, kad soda laukumā par bumbu pacīnījās Igors Tarasovs un Pāvels Mihadjuks, kopējiem spēkiem to gandrīz ievirzot vārtos, bet pēdējā brīdī ar galvu to no līnijas nocēla Vitālijs Rečickis.

Visu pirmo puslaiku vairāk uzbruka "Ventspils", taču tās retajās reizēs, kad sāncenšu soda laukuma tuvumā bumbu izdevās nogādāt mājiniekiem, kurzemniekiem neklājās nemaz tik viegli. 42. minūtē komanas aizsardzības modrību centās pārbaudīt Tarasovs, netālu no soda laukuma netrāpot no bumbas un sarūpējot "Daugavai" pēkšņu pretuzbrukumu. Neveiklā situācija gan beidzās labvēlīgi aizsargiem, ko nevarēja teikt vēl pēc divām minūtēm, kad atkal laukuma centrā atzīmējās Tarasovs. Šoreiz gan pozitīvā nozīmē. Slaidais aizsargs no centra apļa izdarīja lielisku piespēli Ahmedam Abdulataofikam, kurš apsteidza Denisu Kačanovu, iegāja soda laukumā un apspēlēja arī tālu no vārtiem iznākušo Vaičuli - 1:0 FK "Ventspils" labā.

Otro puslaiku mājinieki sāka ar uzreiz divām spēlētāju maiņām, Kļuškina un Ziļa vietā laukumā sūtot Kozačuku un Grebi. Nevarētu teikt, ka to bija izsaukušas spēlētāju maiņas, taču aktīvāk puslaiku uzsāka "Daugava". Pirmo bīstamu momentu puslaikā tomēr sarūpēja FK "Ventspils". 54. minūtē vispirms Abdulataofiks apzaga Kačanovu, tik līdz soda laukuma, taču viņa sitiens tika bloķēts, bet tūlīt pat Kačanovs kļūdījās vēlreiz, piespēlējot uz soda laukuma līniju Žigajevam. Ventspilnieku pussargs labi izkārtoja sev sitienu, taču bumba lidoja nedaudz virs devītnieka.

62. minūtē spēlē notika negaidīts pagrieziens. Ventspilnieku laukuma pusē Mants Savens cīņā par bumbu iespēra Oļegam Timofejevam, par ko tūlīt pat no mača galvenā tiesneša Aleksandra Anufrijeva saņēma sarkano kartīti. Līdz ar to jau tā ne pārāk pārliecinoši spēlējošajiem rīdziniekiem radās vēl viena problēma - kā tikt pie momentiem, spēlējot skaitliskajā mazākumā.

Lai gan nevarētu teikt, ka mājinieki pēc Savena zaudēšanas piespiedās saviem vārtiem, ar bīstamu momentu veidošanu viņiem klājās tik pat neveiksmīgi, kā pirmajā puslaikā. Savukārt FK "Ventspils" turpināja spēlēt prātīgi un nesteidzīgi, drīzāk cenšoties piebremzēt sāncenšu kaisli, nevis tiekot paši pie otrajiem vārtiem.

Jau kompensācijas laikā rīdzinieki bija tuvu tam, lai tomēr izrautu neizšķirtu - pēc tāla un spēcīga Kačanova sitiena bumba skāra spēlētājus soda laukumā, mainīja virzienu un pēc mirkļa triecās pret pārliktni, vārtos tomēr neielidoja. Tieši tāpat, kā pēc Kristapa Grebja sitiena ar galvu. Rezultāts tomēr vairs nemainījās un pie ļoti svarīga panākuma tika FK "Ventspils" futbolisti, tā vismaz līdz trešdienas vakaram, kad savu maču aizvadīs "Skonto", kļūstot par virslīgas līderiem.

Daugava - Ventspils 0:1 (0:1)
Vārti: Abdulataofiks 44'
Ventspils: Meļņičenko, Timofejevs, Dubra, Smirnovs, Kurakins, Abdulataofiks, Taravos, Suhanovs (Pauļus 84'), Žigajevs (Žatkins 87'), Turkovs, Kozlovs

 
Sportacentrs.com
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: