16. martā pašvaldības SIA „ŪDEKA” svinīgi parakstīs būvdarbu līgumus par maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi Ventspilī 2012. un 2013. gadā.

Projektā  „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta” šajā gadā paredzēta jaunu tīklu izbūve 10 ielu posmos privātmāju rajonos: pilsētā – Žāžciemā (3 posmos) un Pārventā – Zaķciemā (7 posmos). Savukārt 2013. gadā plānoti būvdarbi 6 ielu posmos un 1 kanalizācijas kolektorā māju iekškvartālā. Tiesības veikt Ventspils ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi 2012. ieguva SIA „VIA” un SIA „Variants”, bet 2013. gadā SIA „Ostas celtnieks” un pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts”.

Jau 2012. gada aprīlī darbi tiks uzsākti Sārnates ielā posmā no Medus ielas līdz Tērauda ielai, Rūjienas ielā posmā no Kurzemes ielas līdz Mednieku ielai un Mālu ielā visā tās garumā. Savukārt pārējās ielās, t.i., Medus ielā (no Pulkveža ielas līdz Sārnates ielai), Ābolu ielā (no Pulkveža ielas līdz Dobeles ielai), Iecavas ielā, Arāju ielā (no Iecavas ielas līdz Arāju ielai Nr.28), Abavas ielā, J.G.Stendera ielā un Šķērsi ielā būvdarbi tiks uzsākti nedaudz vēlāk. Tādējādi, izbūvējot maģistrālo ūdensvada tīklu ar kopējo garumu 3,2 km un sadzīves kanalizācijas tīklu 2,6 km garumā, 2012. gadā iespēju pieslēgties centralizētai ūdenssaimniecības sistēmai un saņemt kvalitatīvu dzeramo ūdeni, iegūs 81 mājsaimniecība.

Lielākais Ventspils pilsētas iedzīvotāju ieguvums, realizējot šo projektu, ir kvalitatīvs dzeramais ūdens no krāna un iespēja sadzīves kanalizāciju novadīt kopējā kanalizācijas tīklā, tādējādi veicinot arī apkārtējās vides saudzēšanu. Savukārt Ventspils pilsētas pašvaldības vadības mērķtiecīgā pieeja pilsētas sakārtošanā un p/i „Komunālā pārvalde” realizētais projekts „Ielu infrastruktūras attīstība Ventspilī, II kārta”, nodrošina kompleksu ielu būvdarbu veikšanu, t.i., vienlaikus maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīkla izbūvei, tiek veikta arī ielu seguma atjaunošana, nomaļu un apgaismojuma sakārtošana, u.c. labiekārtošanas darbi.

Projekta būvuzraudzību nodrošina personu grupa „Lakalme/Aqua-Bramis”.

Plašāka informācija par ielu posmiem, kuros projektā „Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta” paredzēta ūdensvadu un kanalizācijas tīklu izbūve un rekonstrukcija 2012. un 2013.gadā, pieejama pašvaldības SIA „ŪDEKA” mājas lapā www.udeka.lv sadaļā „ES projekti”.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: