Radošuma balvas pasniegšanas ceremonijas laikā Rīgā tika paziņotas radošākās Latvijas pašvaldības un organizācijas, kas īstenojušas oriģinālus risinājumus vietējās attīstības sekmēšanā, stiprinot savu identitāti un veicinot sociālo un ekonomisko aktivitāti.

No 75 iesniegtajiem projektiem teātra nams „Jūras vārti” pieteikums tika novērtēts ar Atzinības rakstu „Par radošiem risinājumiem bērnu un jauniešu piesaistīšanā”.

PSIA “Kurzemes filharmonija” pēdējo trīs gadu laikā īpaši aktīvi centusies pievērst bērnu un jauniešu uzmanību kultūras pasākumiem un veicināt šīs auditorijas aktīvu līdzdarbību. Radošuma balvai tika iesniegti trīs pagājušā gada projekti.

 „Stils nav tad, ja Tu dīvānā vārties. Nāc uz radošiem Jūras vārtiem!”, kuras laikā sadarbojoties ar Jaunrades nama kino pulciņu, tika filmēts reklāmas videostāsts par „Jūras vārtiem”. Tas bija radošs process, kurā jaunieši tika iesaistīti gan kā aktieri un reklāmas veidotāji, gan aktīva un saturīga dzīvesveida atbalstītāji. Pirms filmēšanas tika organizētas divas atlases kārtas, lai atlasītu aktīvākos un radošākos jauniešus no 16 līdz 25 gadu vecumam.

Lokāla reklāmas kampaņa Starptautiskā bērnu filmu festivāla “Berimors” ietvaros. Lai šo pasākumu popularizētu bērnu un pusaudžu vidū vecumā no 6 līdz 13 gadiem, tika rasts neparasts un radošs risinājums atraktīvai reklāmas kampaņai. Berimoram, suņukam, kas ir šī pasākuma simbols, tika atrasts vēstnieks Ventspilī - sunītis Riekstiņš. T/n „Jūras vārti” darbinieki kopā ar Riekstiņu apciemoja vietējo skolu audzēkņus, lai aicinātu viņus aktīvi piedalīties gan filmu seansos, gan radošo darbu konkursā pēc filmu noskatīšanas. Konkursā bērni varēja brīvi izpausties - zīmējot, griežot, līmējot un citādi parādot savus talantus.

EKO animācijas darbnīca „Kā Latvija varētu kļūt par zaļāko valsti pasaulē?”. Sadarbībā ar biedrību „Homo ecos" un animācijas filmu apvienību „Multenkulten" pasākums „Jūrziņš” laikā tika organizēta EKO animācijas darbnīca, kurā jaunieši paši varēja veidot un filmēt animācijas filmas. Rezultātā tapa video materiāls 9 animācijas filmiņām, kas tika demonstrēts plašākai publikai “Ziedu diena Ventspilī 2011” laikā uz lielā ekrāna, kā arī ievietoti internetā.

Radošuma balva pasniegta radošās darbības nedēļas RADI! laikā, kas šogad visā Latvijā norisinājās no 12. līdz 18. martam. Šāda iniciatīva tiek īstenota pirmo reizi. RADI! nedēļas mērķis ir parādīt Latvijas radošo potenciālu, pieredzi un sasniegumus, kā arī veicināt izpratni un interesi par radošo un kultūras industriju sektoru, radošumu veicinošu izglītību, inovācijām un zināšanu ekonomiku un radošu pārvaldību. Nedēļas iniciatori ir Kultūras ministrija un Britu Padome Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: