Slikto laika apstākļu dēļ netālu no Irbes jūras šauruma negadījums noticis uz Maltas sauskravu kuģa, no  kuras viens cietušais jūrnieks nogādāts  Ventspils slimnīcā.

Zem Maltas karoga kuģojošais sauskravas kuģis "Kadri" bija ceļā no Tallinas uz Liepāju, bet slikto laika apstākļu dēļ notika negadījums, kurā cietuši divi komandas locekļi. Lai veiktu cietušo evakuāciju un nogādātu ārstu aprūpē, sākotnēji ar Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra starpniecību Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta ārsti kuģa kapteinim sniedza medicīnisko konsultāciju.

Pēc tās  pieņemts lēmums uz notikuma vietu norīkot Gaisa spēku Aviācijas bāzes helikopteru, līdzi dodoties arī NMPD ārstiem. Gatavībā iesaistīties bija arī Igaunijas Apvienotā jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra glābšanas helikopters. Pēc cietušo evakuācijas ārsti konstatēja viena komandas locekļa nāvi, bet otru nogādāja Ventspils slimnīcā.

Negadījuma brīdī astoņas jūras jūdzes no ieejas Irbes jūras šaurumā, glābšanas darbus apgrūtināja nelabvēlīgie laika apstākļi - vēja ātrums bija 22 metri sekundē un viļņu augstums trīsarpus līdz četri metri. Apgrūtinošs faktors bija arī kuģa atrašanās balastā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: