Ventspils novada pašvaldība veiks pašvaldības publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūras uzlabošanu Puzes pagasta Blāzmas ciemā un Piltenes pilsētā.

Projekta mērķis ir elektroenerģijas patēriņa un līdz ar to arī oglekļa dioksīda emisiju samazināšana Ventspils novada pašvaldības apdzīvoto vietu - Blāzmas un Piltenes publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā, izmantojot energoefektīvāku apgaismojuma infrastruktūru.

Projekta ietvaros paredzēta esošo gaismekļu nomaiņa pret jauniem, energoefektīviem vienas diodes LED gaismekļiem Blāzmā līnijā „Vecā pagastmāja - Šoseja” un līnijā „Gājēju tiltiņš - Aizsargu nams „Blāzma””, bet Piltenē - līnijā „Lielā iela - Ganību iela - Jelgavas iela - Skolas iela” un līnijā „Piltenes parks”.

Lai uzlabotu apgaismojuma līniju darbību, nepieciešamajās vietās tiks veikta balsta kabeļa nomaiņa, kā arī tiks uzstādītas gaismekļu apgaismojuma līmeņa regulēšanas ierīču un aizsardzības automātika.

Ņemot vērā, ka Blāzmas apgaismojuma līnijā „Gājēju tiltiņš - Aizsargu nams „Blāzma”” esošās spuldzes atrodas uz bīstamā stāvoklī esošiem stabiem, kā arī savienotas ar bojātiem gaisa vada kabeļiem, tad, veicot gaismekļu rekonstrukciju, tiks veikta arī stabu un gaisa vada līnijas nomaiņa.

Projekta kopējais finansējums ir 50 tūkstoši latu, no kuriem 25 tūkstošus latu līdzfinansē KPFI, bet atlikušos 25 tūkstošus latu nodrošina Ventspils novada pašvaldība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: