Izmantojot iespēju piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu, pašvaldības SIA ŪDEKA arī 2011. gadā turpina iesākto darbu, lai sakārtotu un paplašinātu Ventspils ūdenssaimniecības sistēmu.

Kā arī, lai nodrošinātu tīru un Eiropas Savienības standartiem atbilstošu dzeramo ūdeni, kā arī notekūdeņu attīrīšanu veiktu atbilstoši vides aizsardzības un ES direktīvu prasībām.

Tādējādi, realizējot nu jau projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta, ŪDEKA varēs arī Pārventas iedzīvotājiem nodrošināt kvalitatīvus ūdenssaimniecības pakalpojumus.

 

Kā jau iepriekš ziņots, ŪDEKA ūdenssaimniecības sakārtošanu Pārventā uzsākta 2010. gada nogalē investīciju projekta Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta ietvaros, rekonstruējot Lidotāju ielas ēkas nr. 18 iekškvartālu un izbūvējot jaunu maģistrālo ūdensvada un kanalizācijas tīklu Mazajā Ozolu ielā, Saldus ielā posmā no Embūtes līdz Kaļķu ielai un Kaļķu ielā posmā no Muitas līdz Saldus ielai.

 

Savukārt šajā gadā pārventnieki piedzīvoja daudz lielāku rosību, jo, turpinot realizēt projekta trešo kārtu, jau agri pavasarī jauna ūdensvada un kanalizācijas tīkla izbūve tika uzsākta privātmāju rajonu Jāņciema un Čikstiņciema ielās (J. Neikena, Purva, Spāres, Tilta, Celmu un Dundagas), kā arī tika atsākti darbi Ausekļa ielā. Maijā būvniecība sākās Puzes, Burtnieku, Klusajā, Kurzemes, Stendes un Ozolu ielās. Savukārt vecā ūdensvada un kanalizācijas tīkla rekonstrukcija Ugāles ielā posmā no Celtnieku līdz Tārgales ielai tika uzsākta aprīlī.

 

Gan izbūvējot jaunus ūdensvada un kanalizācijas tīklus, gan rekonstruējot veco, būvniekiem nācās saskarties ar daudziem neparedzētiem šķēršļiem, kas apgrūtināja tālāku darbu veikšanu. Neskatoties uz to, lielākajā daļā ielu būvdarbi šobrīd jau pabeigti un notiek darbs pie dokumentācijas sakārtošanas, lai izbūvētās ielas nodotu ekspluatācijā.

 

Kopumā Pārventā projekta trešajā kārtā 2011. gadā par 1,4 miljoniem latu (bez PVN) pilsētas ūdensvada un kanalizācijas tīkls izbūvēts 14 ielu posmos. Būvdarbus veic SIA Ostas celtnieks. Šajos 14 objektos, izbūvējot maģistrālo ūdensvadu 4,9 kilometru garumā un 3,9 kilometru sadzīves kanalizācijas tīklu (ar 2,1 kilometru pievadu kopgarumu) 169 mājsaimniecībām, tagad ir iespēja pieslēgties centralizētajam pilētas ūdensvada tīklam un saņemt tīru dzeramo ūdeni mājās no krāna, kā arī sadzīves notekūdeņus novadīt pilsētas kopējā kanalizācijas tīklā.

 

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētais projekts Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, III kārta turpināsies arī 2012. un 2013. gadā. Līdz ar to nākamajā gadā ūdenssaimniecības sakārtošana notiks arī Pārventas privātmāju rajona Zaķciemā, t.i., Iecavas un Abavas ielās, Mālu ielā posmā no Tārgales līdz Usmas ielai, Arāju ielā posmā no Iecavas ielas līdz Arāju ielas ēkai nr. 28, Rūjienas ielā posmā no Kurzemes līdz Mednieku ielai, J.G. Stendera ielā un Šķērsu ielā.

 

Finansējuma saņēmējs investīciju projekta ietvaros ir pašvaldības SIA ŪDEKA. Projekta administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: