Šodien Starptautiskajā Radioastronomijas centrā Irbenē notiks Ventspils Augstskolas projekta „Uz Zemes Mākslīgo Pavadoņu (ZMP) attiecināmu signālu uztveršanas, raidīšanas un apstrādes tehnoloģijas” seminārs.

Seminārā tiks dots pārskats par projektā paveikto, galvenokārt, uzsverot kosmisko atkritumu radiolokācijas novērojumus, tajos iegūto datu apstrādes pētījumus un radioteleskopu RT-16 un RT-32 rekonstrukciju. Paredzēti trīs ziņojumi: projekta zinātniskais vadītājs PhD. Normunds Jēkabsons ziņos par kopējo projekta izpildes gaitu, vadošais pētnieks Dr.phys. Ivars Šmelds ziņos par projekta izpildes gaitā veiktajiem novērojumiem un vadošais pētnieks Dr.phys. Jānis Trokšs ziņos par RT-16 radioteleskopa rekonstrukcijas pētījumiem.

Seminārā paredzēta stenda referātu sesija, kurā būs apskatāms sasniegtais ZMP attēlu atpazīšanā, VLBI datu pēcapstrādē u.c. jomās. Tāpat ir paredzētas diskusijas neformālā gaisotnē, atbildes uz jautājumiem un viedokļu apmaiņa. Semināra noslēgumā paredzēta ekskursija uz radioteleskopiem RT-16 un RT-32.

Aktivitātes „Cilvēkresursu piesaiste zinātnei” mērķis ir veicināt papildu cilvēkresursu piesaisti zinātnei, veidojot jaunas zinātniskās grupas, piesaistot zinātniskajam un pētnieciskajam darbam zinātniekus, kas atgriežas darbā Latvijā, un ārvalstu zinātniekus, kā arī veicināt jauno zinātnieku iesaistīšanos projektos. Projekta izpildes gaitā veicot pētījumus Zemes Mākslīgo Pavadoņu (ZMP) vadības, komunikāciju un signālu apstrādes jomās, tiek plānots izveidot starptautiska līmeņa kompetenci četrās jauno zinātnieku grupās un izveidot platformu ZMP vadības un komunikāciju centram.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: