Pašvaldības SIA “ŪDEKA” rīcībā nonākusi jauna iekārta, ar kuras palīdzību ikgadējā ugunsdzēsības hidrantu apsekošana un pārbaude notiks vienkāršāk un dos precīzākus nepieciešamos datus par hidrantu darbību un tehnisko stāvokli.

Kā pirmais no hidrantiem ar ierīci tika pārbaudīts hidrants pie viena no nozīmīgākajiem būvobjektiem Ventspilī un Latvijā - Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju Lielajā laukumā 1.

Pašvaldības SIA “ŪDEKA” uzraudzībā ir vairāk kā 400 virszemes hidrantu un ap 200 pazemes hidrantu, kuriem jāatbilst LR normatīvajos aktos noteiktajām prasībām saistībā ar ugunsdrošību un ugunsdzēsību, tostarp noteikumiem par to atrašanās vietu, izskatu un marķējumu, ūdens spiedienu ūdensvadā u.c.

Iekārtu iespējams pieslēgt jebkuram hidrantam, iekārta nosaka un elektroniski uzrāda datus par ūdens caurplūdi – plūsmas ātrumu, spiedienu, caurplūdušā ūdens apjomu. Iespējams arī datu imports uz citām ierīcēm, tādējādi nodrošinot operatīvu informācijas apstrādes un datu analīzes iespēju.

Ugunsdzēsības ūdensapgādes sistēmas uzturēšana tiek organizēta tā, lai ugunsdzēsības tehnika varētu ņemt ūdeni jebkurā gadalaikā, jebkurā diennakts laikā. Ugunsdzēsības hidrantu apsekošana un pārbaude tiek veikta vismaz vienu reizi gadā, par to sastādot atbilstošu aktu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    FerdinanTs 24.01.2019, 11:36:44

    Kur Ventspilī var apskatīt bildē redzamo hidrantu?
    Nekur?
    Tātad fotogrāfam darbiņš.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: