Šodien pirmo šī gada spēli savu skatītāju priekšā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas FIBA Izaicinājuma kausa mačā tiksies ar Nīderlandes vienību ZZ Leiden. Abas vienības turnīra otro posmu sākušas ar zaudējumu.

Par ventspilnieku neveiksmi Vācijā FIBA Izaicinājuma kausa pirmajā spēlē jau ziņojām, bet ZZ Leiden Top16 mačus sāka ar zaudējumu savā laukumā franču Roanne Basket 63:68. Mājinieki ļoti nesekmīgi nospēlēja pirmo ceturtdaļu, kurā guva vien astoņus punktus, bet spēles turpinājumā darbojās pat nedaudz labāk par francūžiem, taču apsteigt tos nespēja. Lielisku maču aizvadīja 24 gadus vecais holandietis Vortijs De Jongs, kurš guva 22 punktus un pārķēra sešas piespēles, lai gan līdz šim ar iespaidīgu statistiku nebija izcēlies.

ZZ Leiden Ventspilī ieradās jau svētdien, un jau paguvuši ne tikai patrenēties, bet arī pazīmēties ar savām augstajām prasībām – viesus neapmierināja lidojums ar propelleru lidmašīnu, apstākļi viesnīcā... No šobrīd trešās spēcīgākās Nīderlandes čempionāta komandas ventspilniekiem nācās uzklausīt pretenzijas, kādas nebija izteikuši pat klubi ar vārdu Eiropā. Tā gadās, bet jācer, ka spēle visu saliks pa vietām.

Skaidrs, ka BK Ventspils šajā mačā apmierinās tikai uzvara – ja komanda cer uz iekļūšanu izslēgšanas mačos (protams, tā cer), tad atlikt ar uzvaru izcīnīšanu vairs nevajadzētu, un vispār, kādi gan vēl varētu būt mērķi, spēlējot savu skatītāju priekšā?! Turklāt ventspilnieki šajā turnīrā mājās uzvarējuši jau desmit cīņas pēc kārtas, bet pēdējo neveiksmi piedzīvojuši 2010.gada 24.novembrī pret vācu Skyliners.

Mača sākums pulksten 19, turklāt jāatceras, ka, šoreiz atnākot uz spēli, palīdzēsiet ne tikai komandai, bet arī mazajai Katrīnai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: