No 11. janvāra teātra nama Jūras vārti abās izstāžu zālēs būs skatāma Ventspils mākslinieces Sarmītes Caunes personālizstāde „Retrospekcija”.

Tajā autore piedāvās izstādes apmeklētājiem pēdējo gadu gleznieciskos iespaidus dažādās pasaules valstīs, kā arī vides objektus. Izstādes atklāšanas pasākums notiks sestdien 14. janvārī plkst. 16:00.

Par izstādi māksliniece S. Caune saka: "Katrā gleznā ir manas dzīves neatkārtojami mirkļi, kas materializēti krāsu valodā. Ietekmējoties no dabas varenās daudzveidības, meklējot tajā smalki niansētu toņu saspēli, bet tai pašā laikā arī abstrahējoties no vizuālās realitātes. Minimālistisks reālo sižetu un priekšmetu attēlojums, kur katrs krāsu laukums, katra līnija nes sevī kādu emociju. Gleznošana - tā ir intīma saruna, meditatīvs dialogs ar sevi."

Ieva Rupenheite: „Sarmītes Caunes glezniecība pilnveidojusies strādājot plenērā, un šķietami vieglprātīgajā žanrā māksliniece radījusi noskaņas ziņā iespaidīgus darbus, pārsniedzot žanra robežas. Pat neliela studija, kurā māksliniecei raksturīgajā ekspresīvajā triepienā uzburta Marokas ieliņa ar dažiem tēliem ir intonatīvi skaists un pabeigts darbs. Gleznas, kurās Venēcijas vecais zelts ir vienā intonācijā ar saulrieta nopietnību vai dinamiskiem triepieniem radītas piesātinātās gondolu aprises ir pilnībā pieskaitāmas Kurzemes glezniecības pamatfondam.


S. Caunes izstādes bijušas aplūkojamas arī Melngalvju namā, Klaipēdā, Bonnā, Venēcijā, ASV un citur pasaulē. Mākslinieces darbi atrodas privātkolekcijās ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā, Krievijā, Somijā, Zviedrijā, Anglijā, Vācijā, Francijā, Itālijā, Kanādā, ASV, Austrālijā.

Izstāde t/n Jūras vārti būs apskatāma līdz 7. februārim.


Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: