Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedri, lielo pilsētu vadītāji, tikās ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, lai pārrunātu jautājumus un neskaidrības saistībā ar izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) plānotajām reformām izglītībā.

LLPA tikšanās laikā aktualizēja vairākus ar izglītības jomu saistītus jautājumus un iepazīstināja ministru ar savu skatījumu par paredzamajām reformām izglītībā. LLPA izrādīja gatavību iesaistīties jautājumu risināšanā par uzlabojumiem izglītības jomā, lai kopīgi meklētu risinājumus izglītības kvalitātes un konkurētspējas paaugstināšanai.

Ministrs solīja turpmāk ciešāk sadarboties ar LLPA un aicināja LLPA pārstāvjus dalībai vairākās IZM darba grupās, kā arī LLPA vienojās ar ministru rīkot regulāras ikmēneša tikšanās, lai pārrunātu jautājumus par profesionālās izglītības reformām, efektīvāku vispārējās izglītības sistēmas attīstību, augstākās izglītības sistēmu un atbalstu sporta nozares izglītībai. Tāpat būtisks turpmākā dialoga jautājums ir arī par iespējamību un nepieciešamību pārejai uz galvojumu sistēmu (vaučeriem) vispārējā izglītībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: