Velotūrisma klubs Jūra vasarā piedāvā piedalīties divos braucienos. 02.–08. jūlijā aktīvā atpūta paredzēta Vidzemē, 29.–31. jūlijā – Kurzemē.

Velotūristus, saka kluba valdes priekšsēdētājs Dainis Lodziņš, aizrauj veselīga atpūta, tādēļ viņi dodas tuvākos un tālākos izbraucienos, pie reizes izbaudot dabas skaistumu un pievēršot uzmanību interesantiem apskates objektiem.

Garākos braucienos velotūristi dienā vidēji nobrauc 70 kilometru, reizi stundā atpūšoties, turklāt katrs braucējs var izvēlēties, vai doties no viena punkta uz nākamo kopā ar citiem vai arī vienatnē: «Kāds varbūt grib ātri aizbraukt līdz galam un visu dienu sauļoties, cits – peldēties, vēl kāds vēlas apskatīt muzejus, un viss ir iespējams! Ņemot vērā šādu pieeju, mūsu braucienos dodas gan pusaudžu, gan seniori. Visiem ir interesanti.»

Velotūristam jārēķinās ar to, ka bagāža jāved pašam, bet demokrātiskais atpūtas veids ļauj iztikt bez liekām mantām. Svarīgākais ir startēt ar labu – veloveikalā, nevis lielveikalā iegādātu braucamo.

Tiem, kas piesakās velobraucienam, Dainis vienmēr pavaicā, kādas ir cilvēka attiecības ar velosipēdu. Tad, ja ilgi nav braukts, ir būtiski iepriekš patrenēties: «Iesaku divas nedēļas pirms velobrauciena dienā nobraukt 40–50 kilometru, lai galvenais muskulis – dibens – pierod pie jaunās situācijas.» Lai jau laikus sagatavotos velotūrisma sezonai, par labu nāk viegli treniņi arī ziemas sezonā, kurus var veikt iekštelpās – vai nu nodarbojoties atlētikas zālē ,vai uzturot fizisko sagatavotību ar peldēšanu, skriešanu u.c. sporta veidiem. Laba fiziskā sagatavotība dod iespēju pa īstam izbaudīt velotūrisma pasākumus, nebaidoties par attālumiem un spēku izsīkumu.

Jūlijā sākumā velotūrisma kluba entuziasti aicina pievienoties braucienā uz Vidzemi, savukārt jūlijā beigās varēs paceļot pa Kurzemi, no Ventspils aizbraucot līdz Jūrkalnei, pēc tam piestājot Ēdolē un atkal atgriežoties Ventspilī. «Mēs piedāvājam izrauties no ikdienas rutīnas un nakšņot brīvā dabā – tā ir sava veida romantika, kuras mums visiem ikdienā pietrūkst. Var lēnāk vai ātrāk braukt uz savām acīm redzēt visu, kas gadās pa ceļam.»

Vairākus gadus velobraucējus atbalsta arī Olimpiskais centrs Ventspils.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: