Gatavojoties Eiropas čempionātam triālā, Kartera braucēji vispirms sekmīgi iesildījušies Baltijas čempionāta pirmā posma sacensībās Igaunijā.

Tapā (Igaunija) risinājās Baltijas čempionāta velotriāla un mototriāla pirmā posma un Latvijas čempionāta otrā posma sacensības, kas reizē bija arī pilsētas 35 gadu triāla jubilejas pasākums. Sacensībās piedalījās vērā ņemams skaits dalībnieku – 52 braucēji no Latvijas un Igaunijas. Triālistiem bija jāveic septiņas laika kontroles sekcijas, piecas no tām atradās ārpus pilsētas speciāli ierīkotos laukumos ar dažādiem šķēršļiem. Divas kontroles sekcijas bija izveidotas pašā pilsētas centrā, kur visas dienas garumā bija vērojama liela interese par notiekošajām sacensībām.

Latvijas Motosporta federācijas Triāla komisijas vadītājs Kaspars Kuļikovs sacīja: «Šogad, sadarbojoties ar Igaunijas Motosporta federācijas triāla pārstāvjiem, esam vienojušies par viena Latvijas čempionāta posma aizvadīšanu Tapā. Šāds lēmums tika pamatots ar nepieciešamību gan Latvijas, gan Baltijas čempionāta posmos pulcēt aizvien vairāk sportistu no Skandināvijas valstīm, tā radot papildus nepieciešamo konkurenci sportistu izaugsmei.»

Baltijas un Latvijas čempionātā spēcīgākajā (Elites) klasē pārliecinošu uzvaru svinēja Ansis Dermaks (Karters). Abās sacensību dienās otrais palika ugālnieks Kristaps Skudra (Karters). Vēl viens Kartera braucējs – Ēriks Karlsons – Latvijas čempionātā palika trešais, bet Baltijas – ceturtais. Atzīstamus rezultātus uzrādīja arī gados jaunākie Karterabraucēji: Valters Smiltāns (Kuldīga), kam Latvijā ceturtā, bet Baltijā piektā vieta, un Arvis Dermaks (Usma), kam attiecīgi piektā un sestā pozīcija. Iesācēju klasē sudraba medaļa abās sacensībās tika ugālniekam Mārcim Meieram.

Jau 2. jūnijā mūsu braucēji dosies uz Zviedriju, kur piedalīsies Eiropas čempionātā velotriālā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: