Šīs nedēļas nogalē Ventspilī notiks vēl nebijušas grūtās kāpšanas sacensības Ventspils Open 2011, kurās piedalīsies dalībnieki ne tikai no visas Latvijas, bet arī no Lietuvas, Baltkrievijas un Ukrainas.

Plānots, ka četrās vecuma un meistarības grupās – DE (1996. dz. gads un jaunāki), BC (1995.–1992. dz.g.), F (1991. dz.g. un vecāki – amatieri) un A (1991. dz.g. – elite) – startēs vairāk nekā 60 dalībnieku. Visplašāk būs pārstāvēta Lietuva, un, kā atklāja sacensību organizators Eduards Rēns, šāda kaimiņu aktivitāte nav nekas pārsteidzošs.

«Var teikt, ka Latvijā pirmo reizi notiks tik vērienīgas sacensības, kas risināsies pēc visiem starptautiskajiem noteikumiem. Tāpēc ir tikai loģiska kaimiņvalstu sportistu aktivitāte. Mačos piedalīsies arī Ventspils sportisti, kas pagaidām gan vēl nestartēs spēcīgākajā (elites) grupā. Mūsu kāpējiem vēl jātrenējas un jākrāj pieredze, lai varētu startēt kopā ar labākajiem.»

Oficiālu apstiprinājumu par ierašanos uz sacensībām devusi arī viena no spēcīgākajām Ukrainas kāpējām – Pasaules kausu fināliste un X-Games (ASV) laureāte Oļena Ostapenko. «Ostapenko ir viena no spēcīgākajām Ukrainas kāpējām grūtās kāpšanas disciplīnā un labākā klinšu kāpēja dabīgajās klintīs. Latvijā Oļena būs pirmoreiz, un tā būs viņai jauna pieredze,» atzīst sportistes treneris un Ukrainas kāpšanas sporta izlases menedžeris Jevgeņijs Sadovskis. Rēns gan piebilda: «Nekāds īpašs uzaicinājums Ostapenko netika sūtīts, viņa pati izlasīja informāciju par mačiem un izteica vēlmi labprāt piedalīties tajos.»

Jāatzīmē, ka Sadovskis Latvijā ieradīsies arī kā Starptautiskās Kāpšanas sporta federācijas Eiropas padomes loceklis, jo gatavos pārskatu par šī sporta veida attīstību Latvijā. Tiks izvērtētas iespējas turpmāk veicināt starptautisko sadarbību un rīkot kopīgas sacensības ar citu valstu pārstāvjiem.

Ventspils Open 2011 notiks rīt un parīt no plkst. 11 uz sporta nama Centrs klinšu kāpšanas sienas. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: