Ventspilī tiek veidots sieviešu klubs. Pirmā tikšanās pulcēja tik daudz ieinteresēto sieviešu, ka būs nepieciešams rīkot vēl vienu tikšanos tām, kuras palika aiz svītras. Šo tikšanos galvenais motīvs – izrauties no ģimenes rūpēm un darba pienākumiem piepildītās ikdienas, atrast laiku sev, savām interesēm un pašizaugsmei.

Sieviešu kluba iniciatores un organizatores ir divas jaunas, aktīvas ventspilnieces Egita Vītola un Laura Čodere. Abām ir darba pieredze pilsētas pašvaldības struktūrās un privāto uzņēmumu izveidē. Laura ir profesionāls koučs (speciālists, kas palīdz cilvēkiem sasniegt personīgos un profesionālos mērķus) un ģimenes uzņēmuma līdzīpašniece, Egita attīsta privātbiznesu līdzīgā virzienā, piedāvājot gatavus produktus, kas var palīdzēt ikdienas laika plānošanā, sevis izzināšanā un mērķu sasniegšanā.

Apmēram vienlaikus Egita un Laura, neatkarīgi viena no otras, nolēmušas paplašināt ikdienas robežas, izkāpt no ierastās komforta zonas un meklēt domubiedres. Bija uzkrāts pietiekami daudz zināšanu un informācijas, lai dalītos tajā ar citiem. Pēc decembrī aizvadītās meistarklases mērķu karšu izveidē Laura sapratusi, ka projekts ir jāturpina. «Sievietes, kuras piedalījās meistarklasē, izteica priekšlikumu atkal visām sapulcēties, un es sāku domāt, kā to labāk organizēt,» stāsta Laura. Egita, kura arī salīdzinoši nesen uzsākusi savu biznesu, savukārt pati dažādās pilsētās meklējusi interešu grupas, pamatā galvenokārt mazā biznesa jomā, lai apmainītos ar pieredzi, dalītos veiksmes stāstos un izaicinājumu pārvarēšanā.

Apmēram vienlaikus Laura un Egita ar savām idejām dalījās sociālajos tīklos. Tā kā viņas bija savstarpēji pazīstamas un abām bija līdzīgi mērķi, nolēmušas darboties kopā, nevis katra atsevišķi, lai nesadrumstalotu, bet gan apvienotu savu mērķauditoriju sieviešu kluba izveidei.

Rezultāts pārspējis visas cerības: pēc afišas izvietošanas par pirmo tikšanos 24 stundu laikā bija pilnībā nokomplektēta grupa, kurā bija iecerēts pulcēt aptuveni 20 sievietes. Kā pirmās tikšanās vieta izvēlēta kafejnīca Windau Coffee, kas likās piemērotas, lai radītu drošu un intīmu atmosfēru, tomēr vietu skaits bija ierobežots. Anketas aizpildīja un pieteikumus uz tikšanos iesniedza 26 sievietes. Lai dotu iespēju arī tām, kas palika aiz strīpas, kā arī tām, kuras kādu citu iemeslu dēļ nepaguva pieteikties savlaicīgi, tiks rīkota papildu tikšanās. Pēc tam reģistrācija sieviešu klubā jaunām dalībniecēm tiks slēgta, lai varētu pilnvērtīgi piedāvāt atbalstu esošajām.

Ventspilnieču, kuras vēlas iestāties sieviešu klubā, lielo atsaucību, pēc Egitas un Lauras domām, veicinājis vienkāršais vēstījums: izrauties no ierastās vides, atrast laiku sev. Pirmās tikšanās dalībnieču vecuma diapazons izrādījās plašs – no 25 līdz 60+. Arī dalībnieču sociālais statuss ir daudzveidīgs – sākot ar jaunajām māmiņām, kuras ir bērna kopšanas atvaļinājumā, līdz sievietēm aktīvā vecumā savas profesionālās karjeras plaukumā un dāmām, kuras noslēgušas savu profesionālo darbošanos un pievērsušās savām interesēm.

Pirmajā tikšanās reizē sievietes iepazīstināja ar sevi, dalījās ar to, ko sagaida no sieviešu kluba, un apsprieda pirmo tēmu – stress un kā to pārvarēt. Dalības pieteikuma anketās sievietes pastāstīja par savām interesēm, kas, iespējams, būs tēmas nākamajās tikšanās reizēs. Viena no tēmām, ko plāno piedāvāt jau martā, būs finanšu pratība. Tiek plānoti semināri, meistarklases, kopīgas aktivitātes ārā.

«Zinu, ka tas izklausās mazliet egoistiski, taču man viens no galvenajiem mērķiem dzīvē ir, lai man ir daudz laimīgu cilvēku apkārt. Un, ja es viņiem varu kaut kā palīdzēt tādiem kļūt, tad būšu priecīga dalīties ar savām zināšanām un informāciju,» saka Laura. «Ventspilī ir daudz talantīgu, radošu sieviešu. Mēs reizēm neievērojam, kādas pērles mums ir apkārt,» kolēģi papildina Egita, kurai arī pašai ir svarīgi izkāpt no komforta zonas, izrauties no ikdienas un paskatīties uz pasauli ar citu līdzīgi domājošu sieviešu acīm. Pirmās tikšanās noslēgumā sievietes dalījās ar atsauksmēm, atzīstot, kas viņām galvenais ir pat ne tikšanās temats, bet gan iespēja būt kopā.

Viena no atziņām, ar ko dalījās Egita un Laura: pēc attālināto semināru un konferenču ēras neticami ir audzis pieprasījums pēc komunikācijas dzīvajā. «Mēs sapratām, ka pat mēs divas spējam akumulēt milzīgu spēku. Galvenais ir nebaidīties un neturēt idejas pie sevis, bet iet un dalīties ar citiem,» uzskata Laura. «Mēs daudzējādā ziņā esam līdzīgas, bet daudzējādā ziņā arī atšķirīgas. Man ir ko pamācīties no Lauras un citām, pārvarot savas šaubas un nepārliecinātību par sevi, bet ejot un darot, iedvesmot uzdrošināties,» atzīst Egita.

Atrast laiku sev vajadzēs arī pašām sieviešu kluba organizatorēm. Abām viņām ir ģimene, bērni, privātais bizness. Saspringtajā dienas grafikā nepieciešams atrast laiku, lai sagatavotu sieviešu kluba tikšanās, kas tiek plānotas reizi mēnesī. Tas prasa īpaši lielus resursus. Egita un Laura atzīst, ka liels atspaids viņām ir darba pieredze pilsētas pašvaldības struktūrās – tā iemācījusi sistēmisku pieeju, risinājumu meklēšanu neparedzētās situācijās.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Heinrich 07.02.2024, 16:27:11

    Vai transpersonas arī uzņems?

  • -1
    sranskis 07.02.2024, 18:09:38

    Un ko tad klubiņā spriedīs- kā veiksmīgi iedzīvoties nodokļu parādos vai kā izvairīties no to maksāšanas?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: