Pagājušās nedēļas nogalē notika Latvijas čempionāts petankā divās disciplīnās - sestdien, 5.augustā, Rīgā Lucavsalas petankas laukumos norisinājās Latvijas čempionāts petankā sieviešu dubultspēlēs, bet svētdien, 6. augustā Salaspilī notika sacensības TIR jeb precizitātes metienos.

Sieviešu dubultspēļu sacensībās piedalījās divpadsmit pāri, Ventspils kērlinga klubu pārstāvēja trīs komandas. Sākotnēji komandas aizvadīja četras spēļu kārtas pēc Šveices sistēmas, pēc kurām astoņas labākās izspēlēja izslēgšanas spēļu finālturnīru. Labāko astoņniekā iekļuva divas ventspilnieču komandas – Eva Martinsone/Aija Rudzīte un Kristīne Vilka/Silva Vensberga. Abi ventspilnieču pāri spēja pārvarēt arī ceturtdaļfinālu – Eva Martinsone un Aija Rudzīte sīkstā spēlē ar rezultātu 9:8 pieveica sporta kluba “Boule” komandu Lejniece/ Millere, bet Kristīne Vilka un Silva Vensberga ar pārliecinošu rezultātu 11:5 spēja uzvarēt divkārtējās Latvijas čempiones dubultspēlēs Leldi Stūri un Jekaterinu Soiku no Ērģemes. Pusfināla spēlē Kristīne un Silva bija spiestas piekāpties sporta klubu “Rīgas petanka” un Upesciema “Warriors” veidotai komandai Blūma/Kuzņecova (7:8), savukārt, Eva Martinsone un Aija Rudzīte ar rezultātu 9:6 uzvarēja otru Ērģemes sporta kluba pāri – Gintu un Lauru Miglānes.

Fināla spēlē par zelta medaļām ventspilnieču duets Martinsone/Rudzīte spēja uzvarēt Beāti Blūmu un Anastasiju Kuzņecovu, izcīnot Latvijas čempionu titulu ar rezultātu 13:8, kas nākamgad dos tiesības pārstāvēt valsti starptautiskās sacensībās. Cīņā par bronzas medaļām veiksmīgāk nospēlēja Ērģemes duets Miglāne/ Miglāne, ar rezultātu 13:8 uzvarot ventspilnieces Kristīni Vilku un Silvu Vensbergu.

Latvijas čempionātā TIR jeb precizitātes metienos divdesmit piecu dalībnieku konkurencē ventspilnieks Andris Padrevics izcīnīja bronzas medaļu. Šajā disciplīnā uzvarēja Ērģemes sporta klubu pārstāvošais Kristaps Stepiņš, otrajā vietā Dāvids Lindbergs no Upesciema “Warriors”, dalītajā trešajā vietā arī sporta kluba “Boule” pāŗstāvis Sandis Dzenītis.

Latvijas čempionāts petankā šajā sezonā noslēgsies Ventspilī - 12.augustā notiks sacensības jauktajiem pāriem, bet 26.augustā vīriešu dubultspēlēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: