Rīgā, Kērlinga hallē ar Ventspils kērlinga kluba komandas uzvaru finālspēlē noslēdzās Latvijas čempionāts  jauktajiem pāriem. Ventspils kērlinga klubu pārstāvēja Santa Blumberga-Bērziņa un  Andris Bremanis.

Čempionātā piedalījās desmit jauktie pāri no sešiem Latvijas klubiem, kas sākotnēji divās apakšgrupās aizvadīja apļa turnīrus, kuru uzvarētāji uzreiz iekļuva pusfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējiem nācās pacīnīties pārpēlēs. Ventspils kērlinga kluba komanda Santa Blumberga–Bērziņa un Andris Bremanis uzvarēja visas apļa turnīra spēles un pusfināla spēli pret šīs sezonas Latvijas junioru čempioniem Kērlinga kluba ''Rīga'' pārstāvjiem. Fināla cīņā ventspilnieku komandai nācās sacensties ar Sporta kluba ''OB'' komandu. Spēle par čempionu titulu iesākās ar nelielu pretinieku pārsvaru pirmajos divos endos, taču trešajā endā Santai un Andrim izdevās iegūt trīs punktus un pārliecību par uzvaru visā spēlē, kas noslēdzās ar rezultātu 7:4.

Santai un Andrim šīs ir otrās zelta medaļas Latvijas čempionātā jauktajiem pāriem, iepriekšējais sasniegums šādā sastāvā bija sen - vēl abu junioru vecumā 2016. gadā, tāpēc uzvara šajā sezonā var likties arī pārsteigums, vēl jo vairāk tāpēc, ka Santa šajā čempionātā sakotnēji bija plānojusi spēlēt ar citu komandas biedru, kam veselības traucējumi liedza startēt, bet Andris Bremanis bija pārtraucis aktīvā sporta gaitas. Abu labais sniegums liek atcerēties Santas un Andra iepriekš kopīgi izcīnīto vienu no augstākajiem rezultātiem Latvijas kērlinga vēsturē – 8. vietu 2017. gada pasaules čempionātā jauktajiem pāriem, un vieš cerības par Latvijas kērlinga iespējamu atgriešanos jaukto pāru elites divīzijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: