Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijā saņemta informācija, ka Ventspilī notikusi laupīšana. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas pa karstām pēdām aizturēja iespējamo vainīgo personu un devās uz tiesu lūgt piemērot viņam drošības līdzekli – apcietinājumu.

18. februārī ap plkst. 12.20 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Sarkanmuižas dambī vīrietim, nodarot miesas bojājumus, atņemta nauda. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas nekavējoties reaģēja uz saņemto informāciju un pēc aptuveni 20 minūtēm aizturēja iespējamo vainīgo personu.

Valsts policija Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas 20. februārī devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas ir stājies spēkā. Aizturētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un nesen atbrīvojies no ieslodzījuma vietas.
Izmeklēšanā noskaidrots, ka kādam vīrietim bez noteiktas dzīvesvietas piegājis klāt viņam pazīstams vīrietis un, nodarot miesas bojājumus, atņēmis tukšās pudeles un naudu – 15 eiro. Cietušais ar gūtajiem ievainojumiem nogādāts medicīnas iestādē.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par laupīšanu. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -1
    Pilsēta 21.02.2023, 14:16:31

    Vienkārši brīnišķīga Latvijas realitāte.

  • -5
    Ciemiņš 21.02.2023, 15:26:17

    Jā, protams. Tikai Latvijā tā notiek. Laikam neesi bijis nekur ārpus Latvijas un arī neko vairāk par vietējiem laikrakstiem nelasi.

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 21.02.2023, 16:36:30

    15 Oiro-no kurien tam bij tād liēl Naud?

  • -4
    Jadviga 21.02.2023, 19:16:37

    Tukša tara.......:))))))
    Rīgā, Āgenskalnā, pagājušajā nedēļā kāds vīrietis ar cirvi savainojis spēļu zāles apsargu un no zāles nolaupījis aptuveni 3000 eiro, informēja Valsts policija.

  • -3
    Pornieks 21.02.2023, 21:38:09

    Es tam džekam pirms kādas nedēļas teicu ka ar viņu lietot kopā negrasos un viņu arī neaiztikšu. Viņam bija maisiņš ar taru, es tā spriežu, Dzirnavu parkā.

  • 0
    Larijs Kukarans 22.02.2023, 00:32:57

    Latvijā jau sīkajiem likuma parkapējiem jāsēž ķurķī.Tie kas izlaupa miljonus,tie ir godā celti,pat kults uztaisīts.Ja notiek brīnumi,tad biški pasēž,viņi paliek dikti slimi,un jau ārā no ķurķa,vai ne?

  • -1
    Kriska 22.02.2023, 09:52:58

    Nesēž tāpēc , ka nav kas iesēdina - vakar TV raidījumā viens teica - no 139 studentiem jurisprudencijā eksāmenu nokārtoja tikai 35 cilvēki - tāda mūsu izglītības sistēma

  • -1
    žurka 22.02.2023, 10:46:24

    Izglītības sistēma tur nav pie vainas - kompetenču izglītību ieviesa nesen. Drīzāk jurisprudences eksāmenu lika cilvēki, kas nav sevišķi gudri un vispārīgi izglītojušies.
    šo eksāmenu nokārtojuši vien 26% studentu. Jau rakstīts, ka ceturto valsts vienoto jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu ziemas sesijā sekmīgi nokārtojuši kopumā 36 studenti no Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes. Eksāmenu pavisam kārtoja 139 studenti no piecām augstskolām – Biznesa augstskolas "Turība", Baltijas Starptautiskās akadēmijas, Latvijas Universitātes, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas un Rīgas Stradiņa universitātes.
    Lūk - un šīs "augstskolas" - acīmredzami var lepoties ar sniegto zināšanu kvalitāti.

  • 0
    Janis Zvejnieks 22.02.2023, 19:26:23

    VB cenzoriem nepatika ar humoru rakstitais komentars.Tad nu atgadinasu,rakstu no sava varda un uzvarda.Jautajums butu valsts policijai.Ja tiesa pieradijusi personas vainu,personai piespriesta brivibas atnemsana un mantas konfiskacija,vai valsts policijai,likuma kartiba tas janodrosina ?Saja sakara gribetu uzzinat,vai A.Lembergs ir pieradijis savu nevainibu,vinam piespriestajam sodam.Pedejas zinas kas izskaneja masu medijos bija,ka A.Lembergs atbrivots no apcietinajuma sakara ar veselibas stavokli.Ka redzams socialajos tiklos, uz doto bridi A.Lembergs atrodas loti laba veselibas stavokli.Ja nevainiba nav pieradita,tad japilda tiesas spriedums.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: