Jauno 2023. gada sezonu uzsāka Latvijas svarbumbu cēlāji - sestdien, 11. februārī, Sventē norisinājās Latvijas čempionāts garajā ciklā un komandu stafetēs starp jauniešiem, pieaugušajiem un veterāniem. No Ventspils sacensībās piedalījās Svarbumbu celšanas kluba ''Ventspils Atlants'' sportisti.

Atbilstoši Latvijas Svarbumbu Celšanas Asociācijas noteikumiem sportisti tiek sadalīti vecuma grupās pēc dzimšanas gada, neņemot vērā konkrētu datumu, tāpēc kluba komandas jauniešu sastāvs vienmēr mainās, sākoties jaunam gadam. Šoreiz tika nolemts jauniešiem treniņprocesu nepārtraukt un uz sacensībām devās tikai kluba pieredzējušākie sportisti, iepriekšējo gadu sacensību uzvarētāji, kuri pēc stingrākajiem noteikumiem sacentās tikai pieaugušo grupā 10 minūtes ar 24 kg smagām svarbumbām.

Arturs Tančins ar rezultātu 50 pacēlumi izcīnīja sudrabu svara kategorijā līdz 85 kg.

Nikolajs Sokols uzlaboja savu personīgo rekordu, paceļot svarbumbas 73 reizes, izcīnīja zeltu un jaunu Latvijas čempiona titulu starp pieaugušajiem svara kategorijā līdz 95 kg. Viņa rezultāts arī bija absolūti labākais šajās sacensībās, tāpēc Nikolajam bija jāiziet obligātā dopinga kontrole.

Vasīlijs Giņko ar rezultātu 70 pacēlumi izcīnīja arī savu kārtējo čempiona titulu svara kategorijā virs 95 kg.

Pēdējo gadu iespaidīgākā svarbumbu celšanas disciplīna ir komandu stafetes. Tajos secīgi viens pēc otra startē trīs dalībnieki, katrs pa 3 minūtēm, kamēr tiek summēts kopējais rezultāts. Un, ja kāds no komandas dalībniekiem savā 3 minūšu laikā zaudēs pretiniekiem, tad viņa biedri nākamajā posmā var uzlabot kopējo rezultātu. Pateicoties tam, situācija stafetes laikā pastāvīgi mainās. Šoreiz ventspilnieki bija priekšā no pirmās līdz pēdējai minūtei, ne reizi nelaižot priekšā pretiniekus. Līdz ar to zeltu pieaugušo komandu stafetē pārliecinoši izcīnīja Nikolajs Sokols, Arturs Tančins un Vasīlijs Ginko.

Pēc sacensību rezultātiem ''Ventspils Atlants'' sava mazā dalībnieku skaita dēļ starp pieaugušo komandām ieņēma tikai 4. vietu, bet mūsu sportisti izcīnīja ceļazīmes uz Eiropas čempionātu, kas 20.-24. aprīlī notiks Grieķijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: