Tartu (Igaunija) KEVEK sporta klubs 25. reizi aicināja vieglatlētikas vecmeistarus uz atklāto čempionātu. Sacensībās startēja gandrīz 200 sportistu no dažādām valstīm. Ventspili pārstāvēja deviņi vieglatlētikas vecmeistari.

Šoreiz uz Igaunijas sacensībām bija ieradušies vieglatlēti no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Lielbritānijas, Ukrainas, Kazahstānas un Latvijas. Mūsu pilsētu pārstāvēja deviņi sportisti. Meistaru kategorijā savu ieguldījumu sniedza neskaitāmi pasaules čempioni un Eiropas čempioni no Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas, divkārtējais pasaules čempions no Somijas, kā arī ventspilnieks Valdis Cela, kurš čempionātā ieguva divas zelta medaļas (kārtslēkšanā 3,00 m un augstlēkšanā 1,40 m) un vienu bronzu (trīssoļlēkšanā 9,52 m). Tāpat Valdim Celam izcīnīta 4. vieta 60 metru barjerskriešanā (10,90 sek.). Veiksmīgs starts padevās arī vieglatlētei Dacei Brakanskai, kura Igaunijā izcīnīja sudrabu augstlēkšanā (1,10 m) un bronzu trīssoļlēkšanā (6,76 m). Jāatzīmē arī pārējo ventspilnieku panākumi šajās sacensībās: Gintai Rassai bronza 800 m skrējienā (2.39,66 sek.) un 6. vieta 200 m skrējienā (31,92 sek.), Guntim Grīnvaldam – 5. vieta 3000 m skrējienā (9.42,10 sek.), Maijai Veselei – 5. vieta trīssoļlēkšanā (5,35 m), 8. vieta tāllēkšanā (2,31 m) un 14. vieta 60 m skrējienā (13,73 sek.), Aleksejam Iļjušinam – 7. vieta lodes grūšanā (12,27 m), Jurim Barauam – 7. vieta 800 m skrējienā (2.54,39 sek.), Gatim Brakanskim – 10. vieta 800 m skriešanā (2.53,01 sek.) un Raitim Kozlovskim – 19. vieta 3000 m skriešanā (13.38,79 sek.).

Pirmo reizi sacensību vēsturē bija rasta iespēja vērot sacensības tiešsaistē arī mājās palikušajiem sportistiem un līdzjutējiem, kuri diemžēl tās nevarēja apmeklēt, bet kuriem bija liela interese piedalīties pat ar videotilta starpniecību. Sacensību uzvarētāji katrā disciplīnā tika vērtēti vienā grupā, pielietojot vecuma koeficientu.

«Tartu tika aizvadītas ļoti augstas klases sacensības, nosakot trīs labākos sportistus absolūtajā vērtējumā katrā lauciņā. Ventspils vieglatlētikas vecmeistari, uzsākot jauno sezonu, uzrādījuši labus rezultātus. No sirds par tiem priecājamies. Paldies visiem vieglatlētikas senioriem, kuri piedalījās un cīnījās mūsu komandas interesēs! Jāatzīmē, ka šos mačus varēja uzskatīt kā atskaites punktu ikvienam vieglatlētam, izvērtējot viņa padarīto darbu pirms jaunās sezonas – cik labi ir spējuši sagatavoties gaidāmajām sacensībām, kuru šajā sezonā netrūks. Nevaram ilgi gulēt uz sasniegtajiem lauriem, jāgatavojas jau nākamajām sacensībām, kas tiks aizvadītas mūsu vieglatlētikas manēžā,» pastāstīja Ventspils Veterānu kluba vadītāja Dace Brakanska. Nākamās sacensības, kurās startēs mūsu vieglatlētikas vecmeistari, paredzētas 5. februārī Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: