Upesciema stadiona petankas laukumos notika Latvijas čempionāts vīriešu vienspēlēs, kur čempionāta A līgas 32 dalībnieku konkurencē startēja divi Ventspils kērlinga kluba pārstāvji –  divkārtējais Latvijas čempions Raido Blumbergs un pagājušā gada vicečempions vienspēļu disciplīnā Andris Padrevics. 

Vīri sākotnēji aizvadīja četras spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kurām tika izspēlēts finālturnīrs, sākot no astotdaļfināla – pēc izslēgšanas spēļu principa notika cīņas par vietām Latvijas čempionātā. Kā jau varēja sagaidīt, nopietnākais ventspilnieku pretinieks bija četrkārtējais Latvijas čempions vienspēlēs Edgars Silovs no Upesciema ''Warriors'' sporta kluba, ar kuru Andrim Padrevicam iekrita astotdaļfināla spēle, un diemžēl, sīkstā cīņā, ar rezultātu 10:13 ventspilniekam nācās piekāpties, līdzīgi, kā pirms gada zaudējot finālspēlē par čempiona titulu. Līdz ar šo zaudējumu, Andris zaudēja  iespēju šogad iekļūt labāko astotniekā, taču ne cīņas sparu - turpmākās spēlēs tika izcīnītas uzvaras, un rezultātā – čempionātā augstā devītā vieta.

Toties Raido Blumbergs līdz finālspēlei nonāca bez zaudējumiem, pierādot sevi kā augstas raudzes spēlētāju, kas meistarīgi spēj pārvarēt visus šķēršļus, tajā skaitā, gan laukumu segumu specifiku, gan saules svelmi. Finālā Raido nācās cīnīties ar Edgaru Silovu, kam sava stadiona laukumu pārzināšana deva zināmas priekšrocības. Finālspēle, pēc turpat septiņām karstā saulē pavadītām stundām, notika bez laika līmita, līdz viens no pretiniekiem iegūst 13 punktus. Spēle izvērtās smaga un sīksta, taču tās vidusdaļā uzkrāto pārsvaru Raido Blumbergs neatdeva un  ar rezultātu 13:11 izcīnīja savu trešo Latvijas čempiona titulu. Bronzas medaļu izcīnīja Upesciema ''Warriors'' spēlētājs Dāvids Lindbergs.

Raido Blumbergam šogad izcils individuālais sniegums, vienspēlēs - dalītā augstā 5.-8. vieta Pasaules čempionātā, izcīnīts Nāciju kauss Eiropas čempionātā, un nu pievienots karjerā trešais Latvijas čempiona tituls, kā arī pirms divām nedēļām izcīnītais Latvijas čempiona tituls TIR disciplīnā.  

Ventspilniekiem šī ir jau ceturtā zelta medaļa 2022. gada Latvijas čempionātā – Agita Puriņa to iespēja sieviešu vienspēlēs, Inga Apmane – veterānu komandas sastāvā, Raido Blumbergs TIR disciplīnā un nu arī vienspēlēs, tāpēc jāatzīmē, ka Raido un pārējie Ventspils kērlinga kluba spēlētāji savu meistarību kaldina Ventspils Piedzīvojumu parka petankas laukumos, un visu sezonu tur notiekošajā Ventspils pilsētas 11. atklātajā čempionātā petankā. Pašlaik ventspilnieki savā čempionātā aizvada sacensības pēdējā no četrām petankas discplīnām - vienspēlēs.

Latvijas čempionātā vēl 10. septembrī ir atlikušas sacensības jaukto pāru disciplīnā, kas notiks Lucavsalas laukumos. Ar čempionāta rezultātiem var iepazīties LPSF interneta mājaslapā www.petanque.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: