Pie Būšnieku ezera notika Latvijas Kauss triatlonā Sprinta distancē. Sportisti veica 0.75km peldēšanas posmu, pēc kura sekoja 20km riteņbraukšana un noslēgumā 5km skrējiens.

Ventspilī uz starta izgāja 43 individuālie dalībnieki un divas stafetes komandas. Vīriešu konkurencē pārliecinošu uzvaru svinēja Andrejs Dmitrijevs no Jelgavas, otrajā vietā Igors Gucanovičs no Babītes, bet trēšo vietu izcīnīja rīdzinieks Andris Ponomarenko.

Sieviešu konkurencē ne mazāko iespējo pārējām dalībniecēm nedeva pēdējo gadu Latvijas labākā triatloniste Baiba Medne no Ķekavas, kura uzvarējā ļoti pārliecinoši. Jāuzsver ka Baiba finišēja trešā no visiem dalībniekiem. Tikai skriešanas distances beigu daļā otrajā pozīcijā esošo jūrmalnieci Elzu Šipkovu panāca Darja Beļeviča no Daugavpils. Finišā pārāka izrādījās Darja izcīnot otro vietu. Elzai – godpilnā trešā vieta.

Stafešu komandu cīņā pārliecinošu uzvaru svinēja mājinieki. ''Ventspils triatlona kluba'' un ''Maratona kluba'' apvienotās stafetes komandas uzvaru kaldināja Lūkas Keišs, kurš bija ātrākais no visiem dalībniekiem peldēšanas posmā. Ivars Nudiens lieliski noturēja stafetes līderpozīciju riteņbraukšanā. Un ''Maratona kluba'' līdzvadītāja Ilze Valerte, kā jau skrējējai pieklājās, demonstrēja klasi skriešanā.

Labākais no ventspilniekiem Sprinta distancē – Olafs Ķenģis, kurš 43. dalībnieku konkurencē ierindojās 26. vietā.

Īpaši jāuzteic paratriatlēts Edijs Sīmanis no Ugāles, kurš izcili nostartēja savās pirmajās lielajās triatlona sacensībās, godam konkurējot ar pārējie triatlētiem. Edijs finišēja 25. vietā no visiem Sprinta distances 43. dalībniekiem.

Superspinta distancē pārliecinoši uzvarēja Miks Meijers no Rīgas. Meitenēm čempiones godā – Karolina Bulko no Dobeles. Labākā no ventspilniekiem – Kristiāna Klestrova, kura uzvarēja Tautas klasē.

Bērnu distancē uzvarēja Everts Pikšēns no Jelgavas un Daugavpils pārstāve Nadežda Sulaine. Labākais no ventspilniekiem Rojs Klestrovs, kuram otrā vieta M11 vecuma grupā.

Noslēgumā uz starta izgāja Bērnu simboliskās distance dalībnieki – desmit gadus veci un jaunāki. Visi deviņi bija uzvarētāji, visi guva prieku no sportošanas un izkustēšanās svaigā gaisā.

Kopumā sacensībās piedalījās 101 dalībnieks, no kuriem bija 15 ventspilnieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: