Pašvaldības SIA “ŪDEKA” atgādina, ka decentralizētajām kanalizācijas sistēmām ir jabūt sakārtotām atbilstoši vides prasībām un arī reģistrētām vienotā reģistrā.

Ja nekustamais īpašums ir pieslēgts Ventspils centralizētajiem kanalizācijas tīkliem, tad par drošu notekūdeņu savākšanu un attīrīšanu parūpējas pašvaldības SIA “ŪDEKA”. Savukārt, ja īpašumā atrodas kanalizācijas sistēma, kas nav pievienota centralizētajiem kanalizācijas tīkliem, tad namīpašniekam pašam ir jānodrošina šīs sistēmas uzturēšana atbilstoši normatīvo aktu un vides aizsardzības prasībām, kā arī regulāra uzkrāto notekūdeņu un nosēdumu izvešana. Līdz pagājušā gada nogalei visas decentralizētās kanalizācijas sistēmas bija jāsakārto atbilstoši likuma prasībām, kā arī tās bija jāreģistrē. Tādēļ šobrīd neiekļaušanās decentralizēto kanalizācijas sistēmu uzskaitē un arī sistēmas neatbilstība normatīvo aktu prasībām var tikt kvalificēta kā administratīvais pārkāpums. Šādu kārtību nosaka, gan Ventspils valstspilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5 “Ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Ventspils pilsētā”, gan Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumi Nr. 384 “Noteikumi par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanu un reģistrēšanu”. Jāņem vērā, ka decentralizētās kanalizācijas sistēmas īpašniekam vismaz divus gadus ir jāglabā pakalpojumu saņemšanas darījumu apliecinoši dokumenti, kuros uzrādīta pakalpojumu sniegšanas adrese, dati par savākto notekūdeņu daudzumu, pakalpojumu sniegšanas datums un asenizācijas pakalpojumu sniedzēja rekvizīti. Notekūdeņus un nosēdumus no decentralizētām kanalizācijas sistēmām Ventspils valstspilsētas administratīvās teritorijas robežās var izvest tikai uz sadzīves notekūdeņu attīrīšanas iekārtām Dzintaru ielā 52A, Ventspilī. Šādu pakalpojumu var sniegt tikai tie asenizatori, kas ir reģistrējušies Ventspils pilsētas domes asenizatoru reģistrā.  Asenizatoru reģistrs pieejams portālā ventspils.lv.

Notekūdeņu un nosēdumu nodošanas regularitāte no krājtvertnēm un septiķiem tiek noteikta, ņemot vērā ūdens patēriņu konkrētajā nekustamajā īpašumā, kā arī decentralizētās kanalizācijas sistēmas iekārtas tilpumu, taču minimālais izvešanas biežums ir jānodrošina ne retāk kā reizi gadā.

Ja decentralizētā kanalizācijas sistēma joprojām nav reģistrēta, tad nepieciešams sazināties ar pašvaldības SIA “ŪDEKA” Tehnisko daļu pa tālruni 63607286 vai rakstot vēstuli uz e-pasta adresi: udeka@ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 03.08.2022, 21:10:21

    Man Muiž Atej izsmeļ pašš Ļauž,le zinat.Un tō Sūd ir lab mēslojum.Tik uz Kartofel lauk ne vaidzet gāzst.Aiz tō,ka viss Ķēķ būs ost pēc Sūdiem,kad būs vārit.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: