Teicams otrais puslaiks ļāva Latvijas basketbola izlasei izcīnīt pirmo panākumu pret Serbiju, kas ne tikai nodrošināja pirmo vietu grupā, bet arī krietni uzlaboja izredzes uz debiju Pasaules kausā. Būtisku pienesumu uzvarā sarūpēja arī ventspilnieki.

Mačs tika aizvadīts gandrīz pilnīgi izpārdotā Arēnā Rīga – oficiālā informācija liecina, ka spēli apmeklēja vairāk nekā 10 000 līdzjutēju – un lieliskā atmosfēra noteikti bija viena no panākuma atslēgām. Pirms spēles izlase un līdzjutēji vienojās kopīgā himnas dziedāšanā un kopā arī devās pēc svarīgās uzvaras.

Pirmās desmit minūtes parādīja, ka tāda uzbrukuma basketbola, kāds bija pirmajā mačā Serbijā (100:101), šoreiz nebūs. Pirmajā ceturtdaļā komandas kopīgām pūlēm sameta 25 punktus, bet par vienu vairāk bija Latvijas rēķinā, taču puslaiku mūsējie noslēdza jau ar sešu punktu deficītu – 25:31. Otrā sākumā viesi tika arī pie +9, bet tad sekoja Artūra Kuruca un visas Latvijas izlases laiks. Mūsējie veica izrāvienu 12:1, tā gan atgūstot pārliecību, gan pa īstam pamodinot tribīnes.

Serbija trešā ceturtdaļā guva vien septiņus punktus (46:38) un no šī nokdauna vairs tā īsti neattapās. Latvija turpināja agresīvi un saliedēti spēlēt aizsardzībā, bet uzbrukums izspēlēja nesteidzoties, regulāri tiekot pie punktiem un arī sekmīgi nodedzinot laiku. Lai arī pēdējos uzbrukumos mūsējiem ar precīziem metieniem nesekmējās un serbi pat veica nelielu izrāvienu, glābšanas darbiem jau bija krietni vien par vēlu – Latvijas uzvara 66:59, kas garantē pirmo vietu apakšgrupā un iespēju otro posmu sākt ar trim uzvarām tabulā.

Atšķirībā no pārbaudes mačiem ar Lietuvu, šoreiz Luka Banki jau starta pieciniekā sūtīja abus ventspilnieks – Tomu Leimani un Klāvu Čavaru. Klāvs laukumā pavadīja 19 minūtes, kurās guva desmit punktus, savāca trīs atlēkušās bumbas un arī trīs reizes bloķēja sāncenšu metienus. Toms 22 minūtēs guva septiņus punktus, savāca trīs atlēkušās bumbas un trīs reizes asistēja komandas biedriem. Par rezultatīvāko komandā kļuva Kurucs – viņam 13 punkti. Visa spēles statistika atrodama ŠEIT.

Latvijai pirmajā posmā vēl atlicis mačs ar Slovākiju (3. jūlijā viesos), kam no turnīra viedokļa gan nav nekādas nozīmes – slovāki turnīru neturpinās, līdz ar to arī uzvaras pret šo komandu Latvija uz otro posmu līdzi ņemt nevarēs. Tas gan nenozīmē, ka šo maču būtu jāuztver pārlieki nenopietni.

A grupas tabula

# Komanda U-Z +/-
1 Latvija (Q) 4-1 +20
2 Beļģija (Q) 3-2 +67
3 Serbija (Q) 3-2 +10
4 Slovākija 0-5 -97

Jau zināms, ka Latvija otro posmu sāks ar trim uzvarām un ar tādu pašu bagāžu ieradīsies Grieķija. Savukārt uzvaru skaitu vēl var papildināt beļģi un serbi, kā arī turki un briti, kuriem pēdējā kārtā jātiekas savā starpā.

Pašreizējā I grupas tabula

# Komanda U-Z +/- Punkti
1 Grieķija 3-1 +23 7
2 Latvija 3-1 +12 7
3 Turcija 1-2 +7 4
4 Beļģija 1-2 -2 4
5 Serbija 1-2 -10 4
6 Lielbritānija 1-2 -30 4

Psaules kausam kvalificēsies apakšgrupas trīs labākās komandas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: