Lai iedzīvotāji drošāk pavadītu un sagaidītu bērnus no bērnudārza, pie pirmsskolas izglītības iestādes "Varavīksne" tiks veikti vairāki ceļu satiksmes drošības uzlabošanas darbi.

Šomēnes pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" sāks jaunas gājēju pārejas, ātrumvaļņa un energoefektīva LED apgaismojuma izbūvi Lidotāju ielā pie pirmsskolas izglītības iestādes.

Ātrumvaļņa uzstādīšana palīdzēs samazināt satiksmes dalībnieku pārvietošanās ātrumu, kā arī jaunais apgaismojums uzlabos iedzīvotāju drošību diennakts tumšajā laikā. Gājēju drošības uzlabošanas darbi tiek veikti, atsaucoties uz ventspilnieku ierosinājumiem.

Būvdarbu izpildītājs PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" darbus paredz veikt līdz septembrim. Būvniecības laikā tiks ierobežota transportlīdzekļu kustība, tādēļ ceļu satiksmes dalībniekus būvnieks aicina ievērot izvietotās pagaidu ceļa zīmes.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    an2ru2 04.07.2022, 10:50:34

    Apsveicami. Labi būtu ja komunālā pārvalde spētu pārkārtot satiksmi šaurajās Ausekļa,Skrundas un Muitas ielās posmā no Lidotāju ielas līdz Embūtes ielai tā, lai tās netiktu izmantotas kā maģistrālās ielas nokļūšanai no un uz pilsētu. Ne visi ved bērnus ar auto uz dārziņu, ir arī kājāmgājēji.

  • 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 04.07.2022, 17:59:09

    Labdien!
    Darām zināmu, ka pilsētā ielas tiek būvētas tā, lai pa tām pārvietotos gan automašīnas, gan gājēji, tādēļ nevar likt priekšrocības zīmes kādai no dalībnieku grupām. Tomēr izvērtēsim, kurās no ielām ir iespējams izvietot ātruma ierobežojuma zīmes, saskaņā ar Latvijas Valsts ceļiem. Paldies par sniegto ierosinājumu.

  • 0
    an2ru2 05.07.2022, 11:37:59

    Cienijamā "Ventspils Komunālā pārvalde ", var redzēt, ka jūs nepārziniet reālo situāciju. Kur jūs vēl iebāzīsiet tās ātruma ierobežojuma zīmes, tās jau tā ir uz katra krustojuma. Vai no tā kas mainīsies? Varbūt tomēr mēģiniet paši pārvietoties pa šīm ielām laikā kad darbojas bērnudārzs tā ap 8.00 no rīta un 17.00 pēcpusdienā.

  • 0
    Marta P 05.07.2022, 15:44:31

    Ja vadītājs ievēros noteikumus, tad mainīsies!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: