Iestājoties vasarai un karstiem laika apstākļiem, pilsētas iedzīvotāji un viesi arvien vairāk izvēlas pavadīt savu brīvo laiku Zilā karoga pludmalē. Taču atrašanās ūdens tuvumā liek būt piesardzīgiem, tāpēc Ventspils pašvaldības policija atgādina par būtiskiem nosacījumiem, kas jāievēro, atrodoties ūdens tuvumā.

Peldvieta Zilā karoga pludmalē Ventspilī ir 1,2 km gara pludmales un peldvietas daļa, kuru ir iespējams atpazīt pēc peldošām bojām vai 2. jūras sēklim visā pludmales garumā. Izņēmums ir 100 metru plata josla pie Dienvidu mola, kurā peldēt ir aizliegts. Pludmales apmeklētājiem ir būtiski ņemt vērā informāciju par atļauju vai aizliegumu peldēt, kas ir izvietota pie ieejas laipām pludmales zonā.

Zilā karoga pludmalē ir aizliegts peldēties alkohola reibumā, smēķēt (izņemot vietas, kurās tas ir atļauts), ienest dzērienus stikla tarā, piegružot pludmali, atstāt bērnus bez pieskatīšanas, peldēt aiz bojām, kas ierobežo peldvietu, pārvietoties pa pludmali ar mehanizētiem transporta līdzekļiem un mopēdiem.

Ventspils pašvaldības policija priekšnieks Ojārs Rudzītis aicina ievērot svarīgus nosacījumus, lai atrašanās pludmalē būtu droša: ''Ventspilnieki pamatoti lepojas ar Zilā karoga pludmali, kas ir patiesi skaista vieta, kurā pavadīt savu brīvo laiku. Taču uzturēšanās ūdens tuvumā prasa ievērot papildu drošības nosacījumus, tāpēc ikvienu aicinu: nepeldiet vienatnē, rūpīgi pieskatiet bērnus, peldiet tikai oficiālās peldvietās, brieniet ūdenī lēnām, sajūtot pamatu, nepeldiet negaisā, lielos viļņos vai tumsā un, ja nodarbojieties ar kādu no ūdens sporta veidiem, uzvelciet glābšanas vesti.''

Ja tomēr ir noticis nelaimes gadījums, svarīgi atcerēties, ka slīcēju var glābt tikai cilvēks, kurš labi apguvis peldēšanas un niršanas tehniku un zina paņēmienus, kā satvert cietušo un izvilkt viņu krastā. Nelaimes gadījumā nekavējoties izsauciet glābējus pa ārkārtas tālruni 112 vai zvaniet Ventspils pašvaldības policijai pa tālruni 63680808 vai 28680808, pēc iespējas precīzāk norādot nelaimes vietu. Glābēji jāsagaida un jānorāda cietušā atrašanās vieta.

Glābšanas dienests pludmalē arī šajā sezonā, kā ierasts, pilda savus tiešos darba pienākumus un būs gatavi sniegt palīdzību jebkurā situācijā, taču Ventspils pašvaldības policija aicina ikvienu pludmales apmeklētāju atpūtas laikā būt piesardzīgam – peldēties vietās, kurās tas ir atļauts, izvēlēties drošu peldēšanas dziļumu, pieskatīt vienam otru un aiz sevis pludmalē neatstāt atkritumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: