22.-24. jūlijā Ventspilī norisināsies jubilejas ielu sporta un kultūras "Ghetto Games Festivāls". Vienlaicīgi ar ''Ghetto Games Festivālu'' notiks ''BeActive Pludmales spēles''. Unikālais sporta spēļu modelis radīts ar mērķi meklēt jaunus veidus, kā cilvēkus, neatkarīgi no vecuma, veselības, fiziskās sagatavotības vai prasmēm, piesaistīt aktīvam dzīvesveidam.

Pludmales spēlēs varēs piedalīties ikviens – divu dienu spēļu un paraugdemonstrējumu programmā būs vairāk nekā 30 bērniem un pieaugušajiem pieejami sporta veidi.

''Izveidojot šo pludmales spēļu modeli kopā ar citām Eiropas valstu un starptautiskām sporta organizācijām, mūsu mērķis ir palielināt vispārējo līdzdalību sportā. Vēlamies parādīt, kā ar nelielu izdomu un bez īpašiem papildu ieguldījumiem populāro atpūtu pludmalē var izmantot fiziski aktīvai atpūtai. Turklāt tā var būt piemērota visai ģimenei, dažādām sociālām grupām, pieejama arī cilvēkiem ar funkcionāliem un kustību traucējumiem,'' uzsver spēļu organizatora Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis.

Pludmales spēles Ventspilī notiks sadarbībā ar vairāk nekā 20 Latvijas sporta federācijām. Dalībniekiem būs iespēja izmēģināt spēkus tādās ierastās disciplīnās kā pludmales volejbols un handbols, pludmales futbols un pludmales teniss, kā arī iepazīt pludmales regbiju, sērfošanu, piekrastes airēšanu, krosmintonu, disku golfu, boulderingu (klinšu kāpšanu), petanku un citus aktivitāšu veidus. Pludmales spēles iekļauj arī cilvēkus ar kustību un funkcionāliem traucējumiem, tādēļ notiks sacensības arī pludmales sēdvolejbola, ratiņtenisa, ratiņbasketbola, para šaušanas un para vieglatlētikas disciplīnās. Dalībai atsevišķās sporta spēlēs būs jāpiesakās iepriekš pludmalesspeles.lv. Taču vairumā sporta spēļu varēs piedalīties, ierodoties tieši notikuma vietā.

BeActive Pludmales spēles šogad notiks vienlaikus ar ielu sporta un kultūras festivālu ''Ghetto Games Festivāls 2022''. Tādējādi Ventspilī, kas ir arī Pludmales spēļu sadarbības partneris, šajā nedēļas nogalē aktīvas atpūtas iespējas būs nodrošinātas pilnīgi visiem vecumiem, jebkuru prasmju un fiziskās sagatavotības cilvēkiem gan uz pilsētas bruģa, pludmalē un ūdenī. ''Esam fantastiski gandarīti par iespēju savu tradicionālo ekstrēmo sporta veidu festivālu organizēt kopā ar iekļaujošajām ''BeActive Pludmales spēlēm'', kas paver iespēju sportisku nedēļas nogali nodrošināt ikvienam. Esam vēl jo vairāk priecīgi sadarboties ar Latvijas Sporta federāciju padomi, kas jau vairākus gadus nodrošina visaptverošu veselīga un aktīva dzīvesveida kustību Latvijā,'' saka ''Ghetto Games'' dibinātājs Raimonds Elbakjans.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: