No 6. jūlija līdz 3. augustam Ventspilī, teātra nama “Jūras vārti” mazajā izstāžu zālē aplūkojama Ievas Kampes-Krumholcas personālizstāde “Personiska parādība”.

Pēdējos piecus gadus mākslinieces daiļrades centrā ir “augu gleznas par cilvēkiem”. Ar nejaušu, bet ļoti trāpīgu augu kompozīciju Ieva Kampe-Krumholca simboliski un līdzībās stāsta par pārdzīvojumiem, kas skar viņu pašu, tuviniekus un sabiedrību kopumā.

Mākslinieci absolūti neinteresē cilvēks – precīzs tā portretējums, bet gan netiešs tā atspoguļojums caur dabu.

Visa Ievas uzmanība vērsta uz cilvēka mūža raksturojošo izpausmju ieraudzīšana dabā – kokos, lapās, gaismēnās, noskaņās, lai novērotais vēlāk kā simboliski pastāstiņi tiktu nofiksēti gleznās.

Māksliniece savas gleznas dēvē par personiskajām asociāciju kārtīm, kurās caur līdzībām stāsta par savu ikdienu, sajūtām un notikumiem.

Ievas gleznojums ir smalks un niansēts. Tas, uz pašas gruntētajiem audekliem, te viegli savijas smalkās līnijās, te pārtop zemes, dažādu zaļo un pelēcīgo nokrāsu laukumos – dārza un dabas nostūru ainavās. Caur augiem un koku lapotnēm spraucas gaisma, kas ir ļoti būtiska katras gleznas sastāvdaļa.

Māksliniece Ieva Kampe-Krumholca dzimusi 1992. gadā. Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi bakalaura grādu stājglezniecības restaurācijā, maģistru – glezniecību. Piedalījusies izstādēs Latvijā un citviet Eiropā, sarīkojusi vairākas personālizstādes, kā pēdējā no tām “Mēs nākam no viena koka” Valmieras muzejā 2020. gadā. Šobrīd dzīvo un glezno Kocēnos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: