Pasaules čempionātā vienspēlēs, dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs, kas pagājušās nedēļas nogalē notika Karlslundē, Dānijā, lielisku un Latvijas petankas sporta vēsturē līdz šim nesasniegtu rezultātu vīriešu vienspēlēs uzrādīja ventspilnieks Raido Blumbergs, izcīnot vietu pasaules labāko astoņu spēlētāju vidū 43 dalībnieku konkurencē.

Priekšsacīkstēs Raido Blumbergs bija pārāks abās cīņās ar Ziemeļu kaimiņvalstīm - ar 13:6 tika uzvarēts Somijas spēlētājs, ar 12:7 Zviedrijas pārstāvis, trešajā spēlē ar minimālu rezultātu 10:11  gan nācās piekāpties Anglijas pārstāvim, taču izšķirošajā cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs ar 13:6 tika uzvarēta Andora.  

Astotdaļfinālā ļoti sīvā cīņā Raido ar pēdējo spēles metienu spēja uzvarēt Dānijas pārstāvi, ar rezultātu 12:11 iekļūstot ceturtdaļfinālā. Spēlē par iekļūšanu cīņai par medaļām Ventspils kērlinga kluba petankistam, Raido Blumbergam pretī stājās titulētais Šveices pārstāvis, pasaules eksčempions Maikijs Molinas, kura pieredzi un pārākumu spēlē nācās atzīt ar rezultātu 3:13. Jāatzīmē, ka Molinas vienspēlēs šajā čempionātā līdz finālspēlei par zeltu netika, paliekot dalītajā 3.-4. vietā, taču spēja izcīnīt Šveicei sudraba medaļas vīru dubultspēlēs.

Pārējās čempionāta disciplīnās Latvijas pārstāvju starti, lai arī nebija tik spoži, tomēr ir cienīgi, ņemot vērā petankas sporta veida vēl nelielo pieredzi Latvijā. Tā, sieviešu vienspēlēs Lelde Stūre čempionātu noslēdza 27. vietā 41 spēlētājas konkurencē, sieviešu dubultspēlēs Lelde Stūre un Jekaterina Soika izcīnīja 22. vietu, vīru dubultspēlēs Raido Blumbergs un Andris Padrevics izcīnīja 28. vietu, bet jauktajās dubultspēlēs Jekaterina Soika un Andris Padrevics ierindojās 23. vietā.

Latvijas izlasi šajās sacensībās veidoja Latvijas čempioni dubultspēlēs - Ventspils kērlinga kluba petankisti Raido Blumbergs un Andris Padrevics un sporta kluba ''Petanks Ērģeme'' spēlētājas Jekaterina Soika un Lelde Stūre.

Visus čempionāta rezultātus var skatīt - https://fipjp.org/index.php/en/

Foto: Raido Blumbergs un Šveices spēlētājs Maikijs Molinas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: