Ventspils augstskolā (VeA) viesojās 40 STEM jomas skolotāji un izglītības pārvaldes pārstāvji no Talsu un Kuldīgas novada, Ventspils un Ventspils novada, lai diskutētu par aktualitātēm un iespējām, ieviešot skolās jauno mācību saturu.

Vizītes mērķis bija sadarbības iespēju apspriešana, kā arī diskusijas par VeA infrastruktūras pieejamību un iespējām pilnveidot skolēnu fizikas un datorzinātnes laboratorijas darbu izpildi. Vizītes laikā skolotāji iepazinās ar VeA telpām - auditorijām, laboratorijām un video studiju.

Vizītes noslēgumā notika diskusijas, kur skolotāji dalījās ar savām idejām un ierosinājumiem, ko vēlētos realizēt mācību procesa ietvaros, savukārt augstskolas pārstāvji komentēja savu redzējumu par šo ideju īstenošanas iespējām un metodēm. Gan skolotāji, gan augstskolas darbinieki centās ieskicēt gaidāmos izaicinājumus jaunajā mācību modelī, kā arī to, kā, sadarbojoties abām pusēm, sasniegt pēc iespējas labākus rezultātus. Tika apspriesta arī iespēja augstskolā organizēt kursus un seminārus, palīdzot skolotājiem apgūt jaunas zināšanas un prasmes, kuras pielietot ieviešot jauno saturu skolās.

Skolotāji pozitīvi vērtēja iespēju mācību procesā izmantot VeA laboratoriju piedāvājumu, kas palīdzētu nostiprināt skolēnu teorētiskās zināšanas ar praktisku darbošanos laboratorijās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: