Svētdien, 15. maijā no plkst. 11 līdz plkst. 13 teātra namā ''Jūras vārti'' būs iespēja sastapties un aprunāties ar mākslinieci Annu Baklāni, kuras personālizstāde ''Glezniecība'' aplūkojama nama mazajā izstāžu zālē.

Mākslinieces gleznās, kas aptver aptuveni septiņus-astoņus gleznotājas daiļrades gadus, virmo teiksmaina noslēpumainība, un ir jūtama pasakaini sapņaina noskaņa. Ātri vien top skaidrs, ka aiz smalkā, nevainojamā gleznojuma slēpjas kas vairāk.

''Simboliem ir liela nozīme mākslinieces izteiksmē. Tie var spēlēt noteiktu lomu viņas personīgajā pasaulē un prātā, bet skatītājiem ir atļauta brīva vaļa tos interpretēt. No darbiem dveš dziļums, kas liek aizdomāties. Tie nav tikai ārēji krāšņi un iekšēji tukši, jo vizuālais sniegums līdzsvarojas ar darbu psiholoģisko saturu. Gleznu izmēri ir dažādi, vairumā tiek gleznots uz audekla ar eļļu, bet smalkā un profesionālā gleznošanas tehnika ir vienādi perfekta neatkarīgi no darbu lieluma,'' tā Annas Baklānes darbus raksturo gleznotāja, ilustratore Linda Treija.

Anna Baklāne (1982) izstādēs piedalās kopš 2000. gadu sākuma. Lielākās personālizstādes ir bijušas ''Nomoda sapņi'' galerijā ''Daugava'' 2009. gadā un ''Sociālais tīkliņš'' Agijas Sūnas mākslas galerijā 2010. gadā. 2009. gadā ieguvusi Gada gleznas balvu par gleznu ''Nomoda sapnis jeb Kukas parādes portrets''. Piedalījusies kopizstādēs gan Latvijā, gan Eiropā, kā arī starptautiskajā vizuālās mākslas izstādē NordArt 2015. un 2018. gadā Vācijā, kas ir viena no lielākajām žūrētajām laikmetīgās mākslas izstādēm Eiropā.

Annas Baklānes personālizstāde ''Glezniecība'' teātra namā ''Jūras vārti'' būs skatāma līdz 15. maija plkst. 13.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: